Gripo epidemiją atšaukė didžioji dalis savivaldybių | Diena.lt

GRIPO EPIDEMIJĄ ATŠAUKĖ DIDŽIOJI DALIS SAVIVALDYBIŲ

  • 0

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje mažėja trečią savaitę iš eilės.

Tad didžioji dalis anksčiau gripo epidemiją paskelbusių savivaldybių ją atšaukė, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Iš viso epidemija buvo paskelbta 32-ejose savivaldybėse, iš kurių 19 paskelbė ją atšaukiančios.

Šiuo metu epidemija vis dar išlieka paskelbta 13-oje savivaldybių iš 60-ties: Akmenės, Joniškio, Kretingos, Prienų, Radviliškio, Rokiškio, Telšių, Trakų rajonuose, taip pat Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių miestuose ir Elektrėnų savivaldybėje.

Antradienį sostinės savivaldybė skelbė, kad nuo trečiadienio atšaukiama gripo epidemija ir Vilniuje.

Gripo epidemiją paskelbusių ir nutraukusių savivaldybių sąrašą galite rasti čia. 

8–ąją šių metų savaitę (2019 m. vasario 18–24 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 80,7 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai (2018 m.) tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 123,5 atv./10 tūkst.  gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 8–ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje.

8–ąją metų savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 126 asmenys, iš kurių – 20 vaikų iki 2 m., 46 vaikai – 2–17 m. amžiaus grupėje ir 60 suaugusiųjų. Intensyviosios terapijos skyriuje gydomi 9 asmenys, iš kurių – 3 vaikai ir 6 suaugę asmenys. Ligoninėje gydytos 2 nėščiosios.

2018–2019 m. gripo sezono metu užregistruoti 22 mirties nuo gripo atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS