Gyventojams – raginimas ir toliau naudotis nuotolinėmis konsultacijomis su medikais | Diena.lt

GYVENTOJAMS – RAGINIMAS IR TOLIAU NAUDOTIS NUOTOLINĖMIS KONSULTACIJOMIS SU MEDIKAIS

Vyriausybei šią savaitę nustačius, jog medikai nebeturėtų teikti pirmenybės nuotolinėms pacientų konsultacijoms, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina gyventojus ir toliau aktyviai naudotis šia galimybe.

Jis tikisi, kad dėl Vyriausybės sprendimo per karantiną susidariusios eilės planiniams vizitams pas medikus,  nepailgės, jei ir toliau dalis gyventojų paslaugas gaus nuotoliniu būdu.

„Noriu vis tiktai paprašyti naudotis tomis nuotolinėmis konsultacijomis ten, kur galima, ypatingai jei tai yra pakartotiniai atvejai. Tikrai suprantame norą žmonių, kuomet buvo įprasta fiziškai ateiti, pamatyti gydytoją, pabendrauti, nes tai suteikia papildomo saugumo jausmą, psichologinį komfortą. Bet supraskime, kad tas fizinis atėjimas susijęs su papildoma rizika“, – LRT radijui penktadienį sakė A. Veryga.

Ministrų kabinetas trečiadienį atsisakė rekomendacijos prioritetą gydymo įstaigose teikti nuotolinėms gydytojų konsultacijoms. Ar pacientui reikia atvykti į įstaigą, ar jį galima konsultuoti nuotoliniu būdu, toliau turės spręsti patys medikai.

Siekiant didinti paslaugų prieinamumą Vyriausybė žada peržiūrėti ir kitas rekomendacijas gydymo įstaigoms.

Valstybinės ligonių kasos duomenimis, šių metų birželį apsilankymų pas šeimos gydytoją buvo beveik 60 proc. mažiau nei tą patį mėnesį pernai.

Birželį daugiau kaip 80 proc. stacionarinių paslaugų apimčių atnaujinusios buvo 14 šalies ligoninių. 70–80 proc. paslaugų apimčių pasiekė 19 ligoninių, 50–70 proc. – 26, o devynios ligoninės teikė mažiau nei pusę stacionarinių paslaugų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Lietuvos pilietė

Vokietijoje sveikatos įstaigos net nebuvo uždarytos, bet saugumo protingai laikomąsi.Pas mus kraštutinumai: arba viską uždaroma arba leidžiama laisvai.

Orinta

Mokescius mokam, o gydymo nera jokio,patekt neimanoma. Ar daktarai ekstrasensais patapo

Melas

Aha, trečią dieną nepsiskambinu:(
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS