Į kovą su COVID-19 stojo ir Svaras: po budėjimo ligoninėje kreipėsi į žmones | Diena.lt

Į KOVĄ SU COVID-19 STOJO IR SVARAS: PO BUDĖJIMO LIGONINĖJE KREIPĖSI Į ŽMONES

  • 17

Ketvirtadienį Santaros klinikos paskelbė, kad ligoninėje jau trūksta darbo rankų, pakvietė žmones tapti savanoriais ir padėti medikams kovoje su plintančiu koronavirusu.

Vienas skubiai atsiliepusiųjų į medikų pagalbos šauksmą buvo „G&G Sindikato“ grupės įkūrėjas, atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Apie sprendimą savanoriauti ligoninėje vyras paskelbė socialinio tinklo paskyroje.

„Bičiuliai, šią žinutę rašau ką tik baigęs budėjimą ligoninėje, kurioje su broliais ir sesėm šauliais pradėjome savanorišką tarnybą raudonojoje zonoje. Savanorystės, kuri prasidėjo vakar ir tęsis nežinia kiek“, – internete rašo Svaras.

Jokia prekybcentry ar kitose miesto kamšatyse įsigyta dovana neatpirks tos „dovanos“, kurią didžiulė tikimybė parnešti namo.

Žinomas vyras prašo žmones būti sąmoningus, likti namuose ir nerizikuoti  sveikata lankant artimuosius. 

„Kaip ir daugelis sąmoningų žmonių prašau Jūsų – jokia prekybcentry ar kitose miesto kamšatyse įsigyta dovana neatpirks tos „dovanos“, kurią didžiulė tikimybė parnešti namo. O tada gailėtis, kad nekantra, neatsakingumas ir numota ranka iš jūsų atims brangiausius. Linkiu mums nesusitikti šiuo „tamsiu“ laikotarpiu. Linkiu, kad jis kuo greičiau baigtųsi. Likit namie. Ir juolab nerizikuokit lankydami artimus. Taip Jūsų rūpestis ir meilė bus tikri“, – socialiniame tinkle po bodėjimo ligoninėje į žmones kreipėsi G. Liaudanskas-Svaras.

Portalas primena, kad Santaros klinikos ieško savanorių tiek su medicininiu išsilavinimu, tiek be jo, darbui COVID-19 sergančių pacientų skyriuose, taip pat palydint pacientus į kitus skyrius, pristatant siuntinius.

Santaros klinikos informuoja, kad laukiami savanoriai, kurie galėtų prisidėti prie kurjerinės veiklos: nuvežti ar palydėti pacientus iš vieno skyriaus į kitą, paimti tyrimų mėginius ir pristatyti juos į laboratoriją, palydėti į  tyrimus, procedūras, perduoti siuntinius. Reikia pagalbos ir COVID-19 liga sergančius pacientus gydančiuose skyriuose.

Klinikos savanorystės akciją vykdo su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi – į jį prašoma kreiptis savanorius be medicininio išsilavinimo, į pačias klinikas prašoma kreiptis tuos, kurie medicininį išsilavinimą turi.

GALERIJA

  • Į kovą su COVID-19 stojo ir Svaras: po budėjimo ligoninėje kreipėsi į žmones
T. Lukšio / Fotobanko, feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

svarainis

pasakoja su sypsena veide,kaip ale tipo mirsta

To algis

Debilas

ALGIS

Rupūžės , dirbat , tai dirbkit , bet be reklamos nei žingsnio .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS