Į Lietuvą atskraidinta antroji vakcinos nuo gripo siunta – 123 tūkst. dozių | Diena.lt

Į LIETUVĄ ATSKRAIDINTA ANTROJI VAKCINOS NUO GRIPO SIUNTA – 123 TŪKST. DOZIŲ

  • 5

Lietuvą pasiekė antroji Ligonių kasų nupirkta gripo vakcinos siunta – 123 tūkst. dozių. Jau nuo ketvirtadienio skiepai pradedami skirstyti į gydymo įstaigas. Jais gali nemokamai pasiskiepyti rizikos grupėms priklausantys žmonės.

Ligonių kasų specialistai gyventojus ragina paisyti epidemiologų perspėjimų, kad šiemet gripas gali smogti gerokai stipriau, nei pernai, kai dėl paskelbto karantino gyventojai buvo priversti likti namuose. Vakcina nuo gripo tampa ypač aktuali šiuo koronaviruso pandemijos laikotarpiu, nes sergant, pavyzdžiui, ir gripu, ir COVID-19 infekcija gydymas yra sudėtingesnis, išauga sunkių komplikacijų tikimybė.

Kaip praneša specialistai, gripo sezonas įprastai piką pasiekia sausio-vasario mėnesį, o baigiasi – kitų metų gegužę, todėl nuo gripo skiepytis reikėtų nieko nelaukiant.

Kaip ir kasmet, ligonių kasų nupirkta vakcina skiepijami rizikos grupių asmenys: 65 metų ir vyresni žmonės, nėščiosios, socialinės globos ir slaugos įstaigų gyventojai, taip pat sergantieji lėtinėmis ligomis. Be to, Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis kompensuojama vakcina skiepijami ir sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

2021-2022 m. gripo sezonui VLK nupirko vakcinų už beveik 2 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ačiū

nenoriu.

Skrenda

siunta nuo gripo ir tyli....

Tomas

Taigi gripo nebėra!.. Negi to nieks neżino?.. Tik koronka karaliauja, visas kitas ligas snukiu į žemę ir lauk - todėl ir karūna...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS