Į meningokokinės infekcijos gniaužtus pakliuvęs mažylis trokšta džiaugtis vaikyste | Diena.lt

Į MENINGOKOKINĖS INFEKCIJOS GNIAUŽTUS PAKLIUVĘS MAŽYLIS TROKŠTA DŽIAUGTIS VAIKYSTE

  • 0

Tryliktosios „Išsipildymo akcijos“, kurią organizuoja žiūrimiausia televizija TV3 ir SEB bankas herojus Naglis daugiau nei prieš metus susirgo žaibine meningokokine infekcija. Mažylio gyvybę pavyko išgelbėti, tačiau jam labai reikalinga pagalba.

Naglio mama pasakoja, kad kai vaikui pakilo temperatūra, iš pradžių ji manė, kad tai – dėl besikalančių dantukų, bet ant mažylio rankyčių ir kojyčių pradėjo ryškėti mėlynės. Mama iškvietė greitąją pagalbą. Naglį skubiai išvežė į Kauno klinikų reanimaciją, berniukas išgyveno, bet teko skubiai amputuoti ligos pažeistas kūno vietas. Dalinai amputuoti infekcijos pažeisti rankų ir kojų pirštai, pašalintos abiejų kelių girnelės. Daug kartų persodinta kojyčių ir rankyčių oda. Dabar Naglis sunkiai vaikšto, negali visiškai sulenkti ir ištiesti kojyčių. Vaikščioti jam būtų daug lengviau su specialiais kelių įtvarais.

Šeimos gydytojos Rasos Rimkienės teigimu, mama į greitąją pagalbą kreipėsi laiku, tačiau kadangi tai žaibinė meningokokinė infekcija, ji labai pavojinga gyvybei, dauguma vaikų miršta. „Šiuo metu vaikas yra be kelių girnelių ir jam labai reikalingi įtvarai“, – pasakoja gydytoja.

„Jeigu jis labai norės ir ortezai bus kokybiški, galės vaikščioti“, – sakė LSMA Kauno klinikų gydytojas ortopedas J. Klebanovas.

Nagliui reikalingi brangūs, nekompensuojami specialūs kelių įtvarai. Tik turėdamas juos berniukas galėtų tikėtis, kad jam pavyks tvirtai eiti savo kojomis, o ne sėdėti neįgaliojo vežimėlyje.

„Išsipildymo akcijos“ herojuką aplankiusi istorijos ambasadorė dešimtmetė Goda Borisovaitė, laisvojo šokio stiliaus pasaulio čempionė savo amžiaus grupėje, labai nusiminė matydama aktyvų, tačiau negalintį vaikščioti, bėgioti berniuką. Ji prašo visų geros valios žmonių padėti, nelikti abejingiems tokiai nelaimei.

Kai berniukas suaugs, kaip ir visi kiti, norės turėti galimybę vairuoti ir šokti – tikėkime tuo ir padėkime šiai svajonei išsipildyti.

Šiemet geros valios žmonės „Išsipildymo akcijai“ jau paaukojo daugiau nei pusę milijono eurų, kurie bus skirti mažiesiems ligoniukams – vaikams, kuriems pagalbos reikia labiausiai. Aukoti vis dar galima skambinant arba siunčiant SMS, įrašant žodį VAIKAMS trumpaisiais telefono numeriais:

1890 – auka 1 euras

1891 – auka 2 eurai

1892 – auka 3 eurai

Norėdami paaukoti didesnę sumą, apsilankykite www.issipildymoakcija.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS