I. Šimonytė: kol kas visiems skubėti skiepytis sustiprinančiąja COVID-19 vakcinos doze nebūtina | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: KOL KAS VISIEMS SKUBĖTI SKIEPYTIS SUSTIPRINANČIĄJA COVID-19 VAKCINOS DOZE NEBŪTINA

Vyriausybės sveikatos ekspertų tarybai pirmadienį pritarus Europos vaistų agentūros (EVA) rekomendacijai visus suaugusius šalies gyventojus leisti skiepytis sustiprinančiąja vakcinos doze, premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad kol kas visiems skubėti tai padaryti nėra būtina.

„Logika yra tokia, kad turi praeiti tam tikras laikas, galbūt žmonės, kurie yra jaunesni, dar galėtų taip pat pasitikrinti, kokia yra antikūnų situacija, nebūtinai skubėti skiepytis“, – Seime žurnalistams antradienį teigė I. Šimonytė.

„Pirmiausia skiepijami trečiąja doze tie žmonės, kurie pirmomis dviem buvo paskiepyti jau prieš kurį laiką, metų pradžioje. Tai yra medikai, dirbantys globos, slaugos namuose, pacientai. (...) Toliau natūralia seka ta eilė ateis taip pat ir kitiems“, – sakė ji.

Todėl Vyriausybės vadovė mano, kad kol kas skubėti keisti teisės aktus dėl skiepijimo trečiąja doze nėra didelės būtinybės.

„Šiandien nėra tos didelės būtinybės tuoj pat teisės aktus keisti, kadangi trečia doze dabar natūraliai yra skiepijami vyriausi žmonės arba tie žmonės, kurie buvo dėl savo profesijos pradėti skiepyti metų pradžioje“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ji

Medikė?

nesupratau jos pasakymo,,neskubėtis skiepytis trečią kartą KODĖL? AR SKIEPŲ NETURIT, tai taip ir sakykit nesugebam visiems skiepų turėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS