Įmonės kviečiamos registruotis, tačiau darbuotojai nuo COVID-19 bus skiepijami tik likus vakcinos | Diena.lt

ĮMONĖS KVIEČIAMOS REGISTRUOTIS, TAČIAU DARBUOTOJAI NUO COVID-19 BUS SKIEPIJAMI TIK LIKUS VAKCINOS

  • 0

Nors didelės įmonės kviečiamos registruotis skiepijimui, jų darbuotojai bus vakcinuojami tik likus vakcinoms po atitinkamą savaitę skiepijamos prioriteto grupės.

Kaip BNS ketvirtadienį sakė sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta, skiepijimo tvarkoje nurodyta, jog gyvybiškai svarbias funkcijas vykdantys asmenys ir didelių įmonių darbuotojai gali būti vakcinuojami, jei nepavyksta sudaryti arba paskiepyti atitinkamą savaitę skiepijamos prioritetinės grupės ir toliau iš eilės esančios prioritetinės grupės pageidaujančių skiepytis asmenų sąrašo.

„Tai reiškia, kad jei atitinkamą savaitę skiepijami vyresnio amžiaus žmonės, sudaromas jų sąrašas, tuomet rezervinis toliau einančios prioritetinės grupės asmenų sąrašas ir tuomet gyvybiškai svarbias funkcijas atliekantys asmenys ir didelių įmonių darbuotojai“, – sakė A. Šuksta.

Anot jos, registracija vykdoma paraleliai, tačiau skiepijimas galimas tik esant vakcinų likučiams, kurie turi būti sunaudoti.

Didelėmis įmonėmis laikomos tos, kurios turi ne mažiau kaip šimtą darbuotojų.

Kiek anksčiau ketvirtadienį platintame pranešime Sveikatos apsaugos ministerija šių sąlygų, esančių teisės aktuose, nurodžiusi nebuvo. Vėliau pranešimas papildytas.

Kaip anksčiau išplatintame pranešime teigė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, tokio pobūdžio sprendimai priimami stebint ir analizuojant vakcinavimo procesą Lietuvoje.

Pagal numatytąjį proceso algoritmą, įstaigos, įmonės ir organizacijos vadovas sudaro norinčiųjų vakcinuotis asmenų sąrašą, skambina konkrečios savivaldybės vakcinavimo koordinatoriui, su juo susiderina, kuris vakcinavimo centras organizuos skiepijimą, tuomet kreipiasi į nurodytą centrą, kad būtų suderinti vakcinavimo data ir laikas.

Anot SAM, įmonių darbuotojai gali rinktis bet kurią vakciną, tačiau tikėtina, kad šiuo metu greičiau bus vakcinuoti asmenys, norintys skiepytis „Vaxzevria“, anksčiau vadinta „AstraZeneca“ vakcina.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS