Keliautojai e. sveikatoje gali rasti pažymas apie skiepą ir neigiamą testą | Diena.lt

KELIAUTOJAI E. SVEIKATOJE GALI RASTI PAŽYMAS APIE SKIEPĄ IR NEIGIAMĄ TESTĄ

  • 0

Į užsienį vykstantys gyventojai elektroninės sveikatos sistemoje gali rasti pažymas, kad yra paskiepyti nuo COVID-19 ar turi neigiamą testo rezultatą, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Jos teigimu, e. sveikatoje parengtas naujas asmenų, pasiskiepijusių COVID-19 ligos vakcina, pažymos išdavimo funkcionalumas.

Taip pat yra parengta pažyma keliautojams, turintiems neigiamą laboratorinio tyrimo atsakymą dėl COVID-19 ligos.

„Tokiu būdu siekiama ne tik palengvinti saugų judėjimą keliaujantiems koronaviruso pandemijos metu, bet ir įgyvendinti siekį užtikrinti lygias asmenų teises, nepriklausomai nuo to, ar žmogus paskiepytas nuo minėtos ligos, ar ne“, – tvirtinama SAM pranešime.

Pasak jo, šiuos dokumentus asmuo, atvykstantis ar grįžtantis į Lietuvą iš užsienio valstybės, galės pateikti, prieš patekdamas į tarptautinio susisiekimo reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais maršrutais keleivius gabenančią transporto priemonę.

Abi šios pažymos yra dvikalbės – parengtos lietuvių ir anglų kalbomis.

Kol kas pažymą anglų kalba iš e. sveikatos gali atsisiųsti asmenys, paskiepyti nuo kovo 20 dienos. Pažymą apie neigiamą testo rezultatą angliškai gali išsiimti tie, kurie testavosi nuo kovo 23 dienos. Visi kiti, kurie skiepijosi anksčiau, tokias pažymas iš e. sveikatos galės išsiimti nuo balandžio 7 dienos.

Vis dėlto prieš vykstant į konkrečią šalį, ministerija rekomenduoja išsiaiškinti, kokie dokumentai yra tinkami, kad vėliau nekiltų nesusipratimų dėl nuolat kintančios situacijos. 

Žmonės, prisijungę prie savo paskyros e. sveikatos portale, adresu www.esveikata.lt, gali matyti, atsisiųsti ir prireikus atsispausdinti minėtąsias pažymas. 

Anot SAM, šiuo metu diegiamas dar vienos pažymos funkcionalumas – pažyma, patvirtinanti, kad asmuo jau yra persirgęs COVID-19.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS