Klaipėdiečius guldo peršalimo ligos | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIUS GULDO PERŠALIMO LIGOS

Vėstant orams vis daugiau klaipėdiečių skundžiasi peršalimu ir gripu. Sveikatos specialistų duomenimis, ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje apskrityje sparčiai tirpsta vakcinos atsargos.

Vėstant orams vis daugiau klaipėdiečių skundžiasi peršalimu ir gripu. Sveikatos specialistų duomenimis, ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje apskrityje sparčiai tirpsta vakcinos atsargos.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai informavo, kad praėjusią savaitę, palyginti su dar ankstesne, visoje Klaipėdos apskrityje sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis didėjo.

Šiomis dienomis vienas uostamiesčio gyventojas dėl sunkios gripo eigos kovą su liga tęsia ligoninėje. Visoje apskrityje gripas pakirto septynis gyventojus. Tarp jų – ir vienas vaikas.

Lapkričio 16–22 d. daugiausia sergančiųjų gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis būta uostamiestyje ir Kretingos rajone. Šiuo laikotarpiu gripas į ligos patalą paguldė 2, o peršalimas – 733 klaipėdiečius. Dauguma sergančiųjų – vaikai iki 17 metų.

Mažiausiai sergančiųjų – Palangoje. Čia gripas nekamavo nė vieno gyventojo, o peršalimas vargino kiek daugiau nei tris dešimtis asmenų.

Sveikatos specialistai pabrėžė, kad geriausia apsauga nuo minėtų ligų – skiepai. Tiesa, suskubti skiepytis reikia dar nesergant.

Klaipėda šiemet gavo 2 499 vakcinos dozes. Kiek gyventojų pasiskiepijo per šį mėnesį, tiksliai nežinoma, tačiau didžioji dalis vakcinos jau buvo išgraibstyta per rugsėjo ir spalio mėnesius.

Per minėtą laikotarpį uostamiesčio sveikatos priežiūros įstaigose buvo panaudota 74 proc. vakcinos. Jos jau buvo gavę 1 850 klaipėdiečių.

Nemokama vakcina skiriama 65 metų ir vyresniems asmenims, taip pat tiems, kurie gyvena socialinės globos ir slaugos įstaigose, sergantiesiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, kitomis lėtinėmis, onkologinėmis ligomis,  sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.

Nemokamai skiepijamos ir besilaukiančios moterys. Norintieji pasiskiepyti turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS