Kodėl su amžiumi keičiasi veido forma? | Diena.lt

KODĖL SU AMŽIUMI KEIČIASI VEIDO FORMA?

  • 0

Visi pastebime, kad bėgant metams veide ne tik susidaro raukšlės, bet keičiasi jo kontūrai, išnyksta taisyklinga ovalo forma ir atsiranda „sukritimo“ įspūdis. Neretai dėl šių pokyčių, žiūrėdamos į save veidrodyje, moterys atrodo pavargusios, piktos ar liūdnos, nors viduje taip ir nesijaučia. Ar kada susimąstėte, kodėl vyksta tokie veido pokyčiai?

Pasak plastikos chirurgo iš Serbijos dr. Vladimir B. Stojiljkovic, veido senėjimą ir pokyčius lemia ne tik odos elastingumo sumažėjimas, kaip daugelis mano. Labai dažnai dėl to žmonės nusivilia produktais ir procedūromis, žadančiomis išsaugoti odos jaunystę, kai čia kalti visai ne jie. Kosmetika ir atjauninimo procedūros gali pristabdyti odos senėjimo procesus, tačiau ne tik dėl jos būklės veidas suglemba ir praranda ryškius kontūrus. Veido senėjimas – multifunkcinis procesas, vykstantis kaukolėje, riebaliniame bei raumenų sluoksniuose ir, aišku, pačioje odoje.

„Bėgant metams, mūsų veido kaulas nyksta ir dėl to formuojasi pastebimi pokyčiai kituose jį dengiančiuose minkštuosiuose audiniuose. Lygiai taip pat su amžiumi atrofuojasi ir nukąra veido raumenys, ilgainiui nyksta po oda esantys riebalai, kurie jaunystėje užtikrina sveiką mūsų veido putlumą. Visi šie pokyčiai ir lemia veido kontūro defektų susidarymą. Kaip pavyzdys – dėl nykstančio kaulo padidėja akiduobė ir tai yra priežastis, kodėl vyresnio amžiaus žmonėms atsiranda maišeliai po akimis, susidarę iš „nebereikalingų“ raumenų ir odos pertekliaus.

Alternatyva plastinei operacijai

„Natūralu, kad be visų šių pokyčių veide, dėl kolageno skaidulų ir jo tinklo nykimo, suglemba ir pati veido oda. Tiesa, jai atjauninti metodų yra įvairių – lazerinės procedūros, užpildai – priklausomai nuo to, kokių rezultatų ir per kiek laiko pacientai jų tikisi, taip pat nuo to, kokia yra jų odos būklė. Kur kas sunkiau atkurti buvusią veido apimtį, sumenkusią dėl minėtų pokyčių kaulų, raumenų ir riebalų struktūrose“, – sako klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatologė Natalija Jasaitienė.

Bėgant metams, mūsų veido kaulas nyksta ir dėl to formuojasi pastebimi pokyčiai kituose jį dengiančiuose minkštuosiuose audiniuose.

Gilioms, per eilę metų susiformavusioms raukšlėms užpildyti arba išlyginti neretai naudojamos hialiurono rūgšties injekcijos. Hialurono rūgštis užpildo raukšles iš vidaus, tad jos pastebimai išsilygina. Oda taip pat yra intensyviai drėkinama, joje stimuliuojama ir kolageno, atsakingo už elastingumą, sintezė, skatinama naujo hialiurono gamyba.

Tačiau šiandien specialistai jau gali pasiūlyti sprendimą, užtikrinantį ir veido apimties atkūrimą. To pasiekti jau galima pasitelkiant kolageno stimuliatoriaus injekcijas, skatinančias kolageno gamybą net giliojoje dermoje.

Suleistas medikamentas iškart suteikia stangrumo odai, ir, stimuliuodamas kolageno gamybą giliuosiuose poodžio sluoksniuose, garantuoja ilgalaikį poveikį. Pats medikamentas yra užkuriantis organizmo regeneracines savybes, todėl net jam išsisklaidžius efektas džiugina nuo vienerių iki ketverių metų. Taip yra dėl prisigaminusio kolageno, kuris ir užtikrina poodžio bei odos stangrumą.

Be viso to medikai atrado alternatyvą apatinių akių vokų plastinei operacijai. Visai nedidelės kolageno stimuliatoriaus injekcijos aplink įdubusių paakių zoną paskatina kolageno gamybą, kuris užpildo audinius iš vidaus. Tai užtikrina paakių stangrumą, drėkinimą, odos atgaivinimą kartu panaikinant papilkėjimą, maišelius po akimis ir raukšleles.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS