Ar mokiniams gresia grįžti mokytis nuotoliu? | Diena.lt

AR MOKINIAMS GRESIA GRĮŽTI MOKYTIS NUOTOLIU?

  • 5

Praėjusią parą nustatyti 9332 nauji COVID-19 atvejai, keturiolika žmonių mirė. Ekspertai nesutaria, ką reikėtų daryti, svarsto atsisakyti net galimybių paso. Dėl vaikų mokymo nuomonės irgi išsiskiria: vieni siūlo uždaryti mokyklas ir grįžti prie nuotolinio ugdymo, o kiti sako, kad tai galėtų tik nutolinti pandemijos pabaigą, praneša LNK.

„Mokyklose yra daug židinių, bet mes turime atkreipti dėmesį, kad mokyklose yra vykdomas mokinių testavimas net ir jiems neturint simptomų. Natūralu, kad kai mes tikriname žmones, kurie neturi jokių simptomų, tai surandame ir daug sergančių. Jei tą darytume visoje Lietuvoje, surastume dar daugiau sergančių“, – aiškino Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Julius Lukošius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

J. Lukošius atskleidė, kokiu atveju mokiniai grįžtų mokytis nuotoliu.

„Mes dar rugpjūčio mėnesį garsiai su visais susitarėme, kad svarbiausia yra žiūrėti, kaip sekasi sveikatos apsaugos sistemai tvarkytis su krūviu. Jei matytume, kad ligoninės perpildytos, reanimacija, intensyvios terapijos skyriai yra perpildyti, tuomet tai galėtų būti stipri indikacija, kad reikėtų trumpam atsitraukti nuo kontaktinio ugdymo“, – sakė jis.

„Ligoninėse kol kas tikrai situacija yra pakankamai normali. Galėčiau galbūt sugalvoti tokį atvejį, jei labai daug mokytojų susirgti ir negalėtų dirbti – tada galbūt reikėtų bendrai kažkokių atostogų, kad mokytojai pasveiktų ir vėl sugrįžtų į darbą. Ne dėl to, kad jie guli ligoninėse, o dėl to, kad ir namuose sergant gali neturėti sveikatos dirbti“, – teigė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris.

Mokyklose yra daug židinių, bet mes turime atkreipti dėmesį, kad mokyklose yra vykdomas mokinių testavimas net ir jiems neturint simptomų.

Pašnekovas paaiškino, kokių dar priemonių imasi Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kad suvaldytų COVID-19 plitimą mokyklose.

„Šiuo metu mes turime tokią priemonę, kuomet, jeigu testavimo metu nustatome daugiau negu tam tikrą atvejų skaičių mokinių, sergančių klasėje, sraute arba mokykloje, tai ta klasė, srautas arba visa mokykla gali išeiti į nuotolį laikotarpiui nuo vienos iki dviejų savaičių. Tokių klasių per visą Lietuvą šiuo metu yra 650. Tai yra vis keli procentai visos Lietuvos“, – kalbėjo J. Lukošius.

„Jei testavimo metu per dešimties dienų laikotarpį surandame šešis sergančius, tuomet yra viena indikacija, o jei pasiekiame 20 proc. klasės sergančių, taip pat yra indikacija, kad gali būti išeinama į nuotolį laikotarpiui nuo vienos iki dviejų savaičių. Arba tiesiog vieno testavimo metu trečdalis mokinių serga, irgi tai gali būti priežastis mokytis nuotoliniu“, – šnekėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris.

J. Lukošius tikino, kad susirgimų yra visokio amžiaus vaikų grupėse.

„Manau, kad mokykloje šiuo metu, visus šiuos mokslo metus, turime labai daug gerai veikiančių pandemijos valdymo priemonių. Ne tik dezinfekavimas, vėdinimas, bet ir testavimas, kuriame šiuo metu dalyvauja savo noru daugiau negu pusė Lietuvos mokinių. Jei jų dalyvautų dar daugiau, būtų dar geriau, tie protrūkiai būtų dar mažiau skaitlingi, nes būtų anksti pagaunami. Taip pat tas infekcijų plitimą ribojantis režimas, kuomet mokykla gali klasės, srauto ar visos mokyklos pagrindu laikotarpiui iki dviejų savaičių išeiti į nuotolį, atvėsina įtampą mokykloje tuo metu ten, kur tuo metu vėsinti labiausiai reikia. Šitos priemonės tikrai yra veiksmingos. Manome, kad jų šiam kartui ir užtenka“, – mintis dėstė J. Lukošius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Mokytojai su 20-30 vaikų sedi kabinetuose 50-60 kv. metrų. koks gali buti atstumas?

Faktai tokie

Mūsų soc kontaktai minimalūs, nes be maisto parduotuvių niekur nevaikštom ir su nuekuo nebendraujam. Spalio mėn dukra parsinešė covid iš mokyklos (sirgo mokytoja, vaikai dar nebuvo skiepijami), užsikrėtė vyras, kuris buvo skiepytas. Dabar dukra sntrą kartą parsinešė iš mokyklos - susirgau aš po trijų skiepų. Visi dukrai daryti testai mokykloje buvo visada neigiami. Tai kam kalbėti apie valdomą situaciją?

Anonimas

O kam baudziauninku benkartams mokslas? Juos vistiek Shvabo globalistai greitu laiku iszudys kaip nereikalinga biomase.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS