Kokių geros sveikatos paslapčių yra mūsų virtuvėje | Diena.lt

KOKIŲ GEROS SVEIKATOS PASLAPČIŲ YRA MŪSŲ VIRTUVĖJE

Tai, ką valgome, turi didelę įtaką mūsų sveikatai. Jeigu norime išvengti sveikatos negalavimų, būtina vartoti virškinimą reguliuojantį maistą, sako LSMU profesorius Alvydas Unikauskas.

Gydytojas dalijasi patarimais, kuriuos pritaikę savo virtuvėje, galėsime džiaugtis geresne savijauta. 

Į kasdienį racioną gydytojas A. Unikauskas siūlo įtraukti šiuos produktus:

1. Ulongo arbatą. Ši arbata labai kvapni. Jos aromatas primena prinokusį persiką. Gaminant Ulongo arbatą surinkti arbatos lapai švelniai susukami, leidžiant lapo syvams reaguoti su oru ir lėtai oksiduotis.

Ulongo arbata nekaloringa ir padeda mažinti svorį. Arbatoje esantys polifeno junginiai skaido riebalų rūgštis ir padeda jas efektyviau pašalinti iš organizmo. Taip pat dėl joje esančių antioksidantų arbata slopina uždegimus. Ulongo arbata turi tiek žaliajai, tiek juodajai arbatai būdingų savybių, ji pagreitina virškinimą ir labai tinka po sočių pietų. Gydytojas A. Unikauskas pataria per dieną išgerti du puodelius Ulongo arbatos.

2. Probiotikų ir prebiotikų. Probiotikai yra gyvi mikroorganizmai, arba bakterijos, kurie vartojami tinkamais kiekiais yra naudingi sveikatai, ypač žarnynui. Prebiotikai sukuria palankią terpę, kurioje gyvena mikroorganizmai. Gydytojas A. Unikauskas pataria per dieną suvartoti vieną puodelį probiotikų ir keturis prebiotikų.

3. Riešutų ir aliejaus. A. Unikauskas siūlo per dieną suvartoti ketvirtadalį puodelio riešutų ir į racioną įtraukti alyvuogių aliejaus. Riešutai ir aliejus yra sveikųjų riebalų šaltinis.

4. Prieskonių. Į kasdienį racioną įtraukite du arbatinius šaukštelius prieskoninių žolelių, česnakų, svogūnų ir imbiero. Prieskoniai ir prieskoninės daržovės pasižymi uždegimą slopinančiu poveikiu, padeda kovoti su grybeliais, todėl jų kasdienis vartojimas yra labai svarbus.

Apie tai, kas yra probiotikų ir prebiotikų šaltiniai ir kokius prieskonius pataria vartoti gydytojas A. Unikauskas, sužinokite laidos „Klauskite daktaro“ įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS