Kokosų aliejus – ir svoriui mažinti, ir dantims balinti | Diena.lt

KOKOSŲ ALIEJUS – IR SVORIUI MAŽINTI, IR DANTIMS BALINTI

  • 0

Kokosų aliejus naudingas ne tik mūsų išoriniam grožiui – jis gali stipriai pagerinti mūsų sveikatą ir padėti sumažinti svorį. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ šį produktą pristato profesorius Alvydas Unikauskas.

Kokosų aliejus turi tiek pat kalorijų, kiek ir alyvuogių aliejus, tačiau tyrimai rodo, kad energijos mes greičiau gauname iš kokosų aliejaus. Jis gali padėti sumažinti kūno svorį, nes vartojant šį produktą energija gaunama greitai ir nebelieka ką atidėti į „riebalų atsargas“.

Pasak gydytojo, atlikti tyrimai parodė, kad moterys, 12 savaičių kasdien suvartodavusios apie du valgomuosius šaukštus kokosų aliejaus, svorio nepriaugo, o atvirkščiai – joms sumažėjo pilvo riebalų.

„Kokosų aliejus taip pat balina dantis ir šalina dantų akmenis. Kasdien vakare išsivalius dantis pasta, skalaukite kokosų aliejumi apie 10 minučių“,– pataria A. Unikauskas.

Be visų išvardytų savybių, šis aliejus gerina odos būklę, gydo egzemą, odos grybelius, taip pat padeda kovoti su raukšlėmis. Rekomenduojama aliejumi teptis iškart po maudynių vonioje – jis sulaiko drėgmę ir padeda atkurti pažeistą odą, greitina žaizdų gijimą.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS