Lietuvoje – 49 mirtis nuo koronaviruso: žmogaus gyvybė užgeso Kaune | Diena.lt

LIETUVOJE – 49 MIRTIS NUO KORONAVIRUSO: ŽMOGAUS GYVYBĖ UŽGESO KAUNE

Lietuvoje koronavirusas nusinešė 49-ąją gyvybę. Žmogus mirė Kauno klinikinėje ligoninėje.

Tai trečiadienį spaudos konferencijoje pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

„Deja, šiandien ryte buvo gauta informacija iš Kauno klinikinės ligoninės apie dar vieną mirtį, asmuo prieš tai gydytas Respublikinėje Kauno ligoninėje. Asmuo priklausė rizikos grupei dėl amžiaus ir susirgimų“, – sakė R. Lingienė.

R. Lingienė pateikė naujausią informaciją ir apie koronavirusu užsikrėtusių ligonių būklę – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose šiuo metu gydomi 14 pacientų.

„Stacionare gydomi 92 asmenys, iš jų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose – 14, ventiliuojamų – 9, su deguonies kaukėmis – 24“, – pranešė R. Lingienė.

Pasak NVSC Vilniaus departamento direktorės, Lietuvoje šiuo metu yra 374 izoliuoti asmenys, iš jų – 280 sveikatos priežiūros specialistų.

„Daugiausia jų yra Klaipėdos apskrityje – net 128 sveikatos priežiūros specialistai turi būti izoliavęsi, o iš viso Lietuvoje nuo epidemijos pradžios buvo izoliavęsi 1 134 sveikatos priežiūros specialistai“, – informavo R. Lingienė.

Trečiadienio duomenimis, koronavirusu Lietuvoje užsikrėtė 1428 asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

protrūkis

kaip keista, to dar nebuvo - senyvo amžiaus sunkiomis lėtinėmis ligomis sergantis žmogus tiesiog negalėjo mirti!

Tam gydykite

Tikrai, visam pasaulyje žmonės miršta nuo senatvės ir sunkių ligų, tik Lietuvoj juos nubalabija daktarai!!!

Statistinis niekinis vienetas

Priklause rizikos grupei.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS