Tiek užsikrėtimų dar nebuvo: nustatyti 6234 nauji COVID-19 atvejai, mirė devyni žmonės | Diena.lt

TIEK UŽSIKRĖTIMŲ DAR NEBUVO: NUSTATYTI 6234 NAUJI COVID-19 ATVEJAI, MIRĖ DEVYNI ŽMONĖS

  • 65

Statistikos departamentas trečiadienį pranešė, kad Lietuvoje praėjusią parą nustatyti 6234 nauji koronaviruso atvejai. Nuo COVID-19 mirė dar devyni žmonės.

Tai didžiausias naujų atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios. Paskutinį kartą atvejų rekordas fiksuotas lygiai prieš savaitę.

Septyni mirusieji buvo nepaskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Praėjusią parą 690 žmonių buvo paskiepyti pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze, iš viso buvo paskiepyti 9428 asmenys.

LNK reportažas: 

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1070 COVID-19 sergančių pacientų – panašiai kaip ir prieš parą, 94 iš jų – reanimacijoje.

Šalyje praėjusią parą atlikta apie 23,6 tūkst. molekulinių (PGR) ir 3,6 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų toliau auga ir siekia 1861,7 atvejų. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis taip pat auga ir siekia 22,9 procento.

Nuo pandemijos pradžios šia infekcine liga Lietuvoje susirgo 581,8 tūkst. gyventojų, nuo jos mirė beveik 7,7 tūkst. žmogus.

Ligoninės ir mirtys

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 126 žmonės – keliolika daugiau nei ankstesnę parą.

63 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 906 žmonėms.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys anksčiau yra sakęs, kad griežtos pandemijos valdymo priemonės būtų pradedamos taikyti tuo atveju, jeigu šalies gydymo įstaigose būtų užimta 240 reanimacijos lovų.

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė penki vyresni nei 80-ies, du vyresni nei 70-ies ir po vieną vyresni nei 90-ies bei 60-ies metų žmones.

Du iš jų buvo paskiepyti pilnai: tai 80–89 ir 90–99 metų grupėms priklausantys mirusieji.

Iš 7696 žmonių, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 703. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama beveik 14,6 tūkst. mirčių.

Vakcinacija

Iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta apie 1,94 mln. žmonių. Pilnai vakcinuota per 1 mln. gyventojų, dar 828,6 tūkst. pilnai paskiepytųjų yra gavę ir sustiprinančiąją vakcinos dozę.

Tarp pilnai paskiepytųjų Statistikos departamentas neįtraukia sustiprinančiąją dozę gavusių žmonių, jie skaičiuojami atskirai.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 69,3 proc. gyventojų.

Neskaičiuojant gruodį pradėtos skiepyti jauniausios vaikų grupės, kur paskiepyta 4,3 proc. vaikų, mažiausiai pasiskiepijusiųjų yra tarp 12–15 metų vaikų – 37,6 procento.

Vyriausių šalies gyventojų, kuriems per 80 metų, paskiepyta 72,4 procento.

Iš viso Lietuvoje iki šiol gauta apie 6,5 mln. vakcinų dozių, skiepyti sunaudota 4,34 mln. iš jų.

Šiuo metu koronavirusu tebeserga 38,8 tūkst. žmonių – beveik 5 tūkst. daugiau nei prieš parą.

Rašyti komentarą
Komentarai (65)

Pasiūlymas

Sėkmės jums, debilai, toliau skiepytis!!! Po trečios dozės bus ketvirta, paskui - penkta, šešta ir t.t. ...

idomu

Serga su dviem švirkštais smegenyse, bet režimas tyli, nes subyrėtų melo imperija. Netikite, tai pabandykite sužinoti, kiek iš SUSIRGUSIŲ paskiepyti- valstybinė paslaptis :)

Kęstas

O kaip Lietuvoje su didelės rizikos pacientų gydymu? "Europos Sąjungos farmacijos priežiūros tarnyba pirmadienį, 2022 metų sausio 10 dieną pareiškė, kad per kelias savaites gali priimti sprendimą, ar leisti naudoti bendrovės „Pfizer“ sukurtą labai efektyvų namie geriamąjį vaistą nuo COVID „Paxlovid“. Kur galima gauti Lietuvoje GlaxoSmithKline’s antikūnų, kurie irgi yra veiksmingi prieš omikroną? Tyla, atsakymo nėra. Tu palauk. Tu dar nemirk. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS