Koronavirusas Lietuvoje: per parą COVID-19 diagnozę išgirdo 3799 žmonės, užgeso dar 43 gyvybės | Diena.lt

KORONAVIRUSAS LIETUVOJE: PER PARĄ COVID-19 DIAGNOZĘ IŠGIRDO 3799 ŽMONĖS, UŽGESO DAR 43 GYVYBĖS

Per praėjusią parą buvo nustatyti 3799 nauji koronaviruso atvejai – tai didžiausias iki šiol paros atvejų skaičius, ketvirtadienį pranešė Statistikos departamentas.

Nuo koronaviruso per praėjusią parą mirė 43 žmonės, viena koronaviruso aukų buvo 30–39 metų amžiaus grupėje, keturi – 50–59 metų amžiaus grupėje, kiti buvo vyresnio amžiaus.

Per praėjusią parą nuo COVID-19 pasveiko 4572 žmonės, o bendras sergančių koronavirusu asmenų skaičius siekia 61 tūkst. 553.

Nuo pandemijos pradžios bendras patvirtintų COVID-19 atvejų konkretiems žmonėms skaičius siekia 123 tūkst. 889, nuo koronaviruso mirė 1186 žmonės, dėl kitų priežasčių mirusių užsikrėtusių koronavirusu asmenų skaičius siekia 591.

Per praėjusią parą buvo ištirta 13 tūkst. 913 ėminių dėl įtariamo koronaviruso, nuo pandemijos pradžios – 1 mln. 559 tūkst. 23.

Vyriausybė pratęsė karantiną iki sausio 31 d. ir sugriežtino jo priemones: draudžiama judėti gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijoje ar už jos ribų dėl nebūtinų priežasčių, uždaromos ne maisto prekių parduotuvės, draudžiama teikti kontaktinio pobūdžio paslaugas, draudžiami vieši renginiai ir susibūrimai.

Nuo gruodžio 15 d. iki sausio 3-iosios ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, į darbą, kai jo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Sekmadienio vakarą nuotoliniame posėdyje Vyriausybė nutarė drausti keleivinius skrydžius iš Jungtinės Karalystės (JK) į Lietuvą nuo gruodžio 21 iki 31 d. Sprendimas priimtas dėl JK plintančios naujos koronaviruso atmainos.

Skambučių sulauks ir šventinėmis dienomis

Žmonės, kurie atliks testą koronavirusinei infekcijai (COVID-19) nustatyti ir gaus teigiamą atsakymą, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistų, savanorių, atliekančių epidemiologinę diagnostiką, skambučių sulauks ir šventinėmis dienomis. Taip pat trumposiomis SMS žinutėmis bus informuojami ir sąlytį, t. y. rizikingą kontaktą, turėję žmonės, kuriems specialistai paskirs izoliaciją, informuoja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Šios šventės mums visiems yra visiškai kitokios, nei esame įpratę. Mūsų specialistai, savanoriai, kariai dirbs visas dienas, nes kito pasirinkimo tiesiog neturime. Privalome stabdyti infekcijos plitimą. Taip pat primenu, ką sakėme jau ne kartą – auksinė 2020-ųjų žiemos švenčių taisyklė, kuria visi privalome vadovautis – likti namuose, artimiausiame šeimos rate, ir taip padovanoti pačias brangiausias dovanas vieni kitiems – gyvybes. Prisidėkime savo pavyzdžiu“, – sako NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Laikas su pačiais artimiausiais žmonėms, su kuriais gyvename, vietoje susitikimų su seniai matytais artimaisiais ar draugais – toks turėtų būti kiekvieno mūsų šiųmečių švenčių planas, stebint dabartinę epidemiologinę situaciją, pabrėžia epidemiologai.

NVSC primena, kad tais atvejais, kai specialistai, savanoriai, atliekantys epidemiologinį tyrimą, susisiekia su užsikrėtusiu žmogumi, svarbu, kad jis nurodytų visus sąlytį turėjusius asmenis.

Tik tokiu atveju bus galima užtikrinti, kad sąlytį turėję žmonės gaus trumpąją SMS žinute telefonu, kurioje bus nurodyta, iki kada žmogui privalu izoliuotis, taip pat – ras ir nuorodą į anketą, kurią užpildę, pateiks svarbius duomenis specialistams, nurodant, ar izoliacijos laikotarpiui reikalingas nedarbingumas, ar sutinka atlikti tyrimą COVID-19 ligai nustatyti ir ar turi tinkamas sąlygas izoliuotis.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

/

del visuomenes saugumo pandemijos metu privalau pranešti: pasisaugokit tokio išsigimėlio Aivaro Znamensko, gyvenančio Taikos pr.84-4, važinėjančio juodu automobiliu BMW XS valst. nr. LYE 489, kuris pasiveja žmogų lauke prie parduotuvės ir spjauna jam ant veido grasindamas apkrėsti virusu, už tai kad žmogus drįso jam ir jo šliundrai Simonai pasakyti pastabą kad jie laikytūsi atstumo prie kasos, išsigimėliui Znamenskui policija už tai jau yra surašiusi protokolą nr. 24-ANR_P-1056-2020...už tokią situaciją šalyje galit "padekoti" tokiems kaip Znamenskas....iveskit į googla Znamenską, pamatysit kur dirba tas išsigimėlis.. pasidalinkit šiuo pranešimu su kuo daugiau žmonių...

Juoda diena Seime

Dar nenugalėjom Kovido, o tuoj gausim naujų ligų puokštę: Seimas skubos tvarka tvirtina narkotikų dekriminalizavimą - ar nematome pasaulyje pavyzdžių narkotikų sukeltų problemų ir jaunų žmonių mirčių? Užmiršome prancūzų aktorės Trentinjan tragediją dėl narkotikų naudojimo Vilniaus viešbutyje??? Sveikatos apsaugos ministerija tyli, Švietimo ministerijai irgi gerai, pedagogai su Navicku priešakyje miega???

geitsas

As viska stebiu, bukit budrus ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS