Koronavirusas Vilniaus pataisos namuose: užsikrėtė darbuotojas | Diena.lt

KORONAVIRUSAS VILNIAUS PATAISOS NAMUOSE: UŽSIKRĖTĖ DARBUOTOJAS

  • 0

Vilniaus pataisos namai išplatino pranešimą, kuriame informuojama apie koronavirusu užsikrėtusį darbuotoją.

„Lietuvos pataisos įstaigose prevenciškai, vykdant COVID-19 galimos infekcijos plitimo užkardymą, taikoma kompleksinių priemonių visuma. Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, prevenciškai dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19) tiriami laisvės atėmimo  įstaigų pareigūnai ir darbuotojai, turintys tiesioginių kontaktų su suimtaisiais ar nuteistaisiais. Ištirta daugiau nei 1 300 pataisos įstaigų darbuotojų“, – skelbiama pranešime.

Informuojama, kad gegužės 19 d. Laisvės atėmimo vietų ligoninės administracija, koordinuojanti pataisos įstaigų darbuotojų testavimą dėl COVID-19, tikrindama ir kitus darbuotojus, neturinčius tiesioginio kontakto su nuteistaisiais, gavo vakar paimtų tyrimų rezultatus, patvirtinančius vieno Vilniaus pataisos namų darbuotojo (ne pataisos pareigūno) susirgimą koronavirusu.

„Darbuotojas ligos simptomų nejautė, gavus tyrimų rezultatus, kreipėsi į šeimos gydytoją, saviizoliavosi, šiuo metu darbinių funkcijų nevykdo. Apie atvejį informuotas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, kuris atlieka visų COVID-19 atvejų epidemiologinį tyrimą (aiškinasi užsikrėtimo aplinkybes, sąlytį turėjusius asmenis bei kitą svarbią informaciją). Dviejų darbuotojų, turėjusių kontaktą su sergančiuoju, vakar gauti tyrimų rezultatai yra neigiami, tačiau jie prevenciškai yra saviizoliacijoje ir yra stebimi. Pataisos namų tarnybinėse ir bendrojo naudojimo patalpose, taip pat nuteistųjų gyvenamosiose zonose organizuojamas dezinfekcijos atlikimas“, – informuoja Vilniaus pataisos namai.

Gairės: Vilniaus pataisos namai, užsikrėtė koronavirusu, nauji koronaviruso atvejai, COVID-19 saviizoliacija, Koronavirusas Lietuvoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS