Koronavirusu užsikrėtęs panevėžietis jaučiasi gerai | Diena.lt

KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTĘS PANEVĖŽIETIS JAUČIASI GERAI

Iš Nyderlandų ketvirtadienį grįžęs koronavirusu užsikrėtęs panevėžietis jaučiasi gerai, jis kontaktavo tik su šeima, ši – izoliavosi, sako Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas.

„Pacientas, atskridęs iš Olandijos, kur buvo darbo reikalais, komandiruotėj, pasijuto blogai, sukarščiavo, kreipėsi į greitąją medicinos pagalbą ir buvo atvežtas į ligoninės infekcinį filialą ir stacionarizuotas bokse. Jo būklė yra gera, jokių problemų nesukelia, ir jei tai būtų ne užsikrėtimas koronavirusu, jis tikrai būtų namuose“, – sekmadienį per spaudos konferenciją sakė vadovas.

Devintas koronaviruso atvejis Lietuvoje iš Nyderlandų grįžusiam panevėžiečiui nustatytas šeštadienio vakarą. Jis į Lietuvą grįžo kovo 12 dieną, ketvirtadienį, blogai pasijuto penktadienį.

„Bet reikia pasidžiaugti, kad žmogus sąmoningas, labai gerai informuotas, niekur nevaikščiojo, kontaktų pašalinių neturėjo, izoliavosi namuose su šeima“, – pažymėjo A. Skorupskas.

Jis teigė, kad šeimos nariai yra sveiki, turi kontaktus, kuriais kreiptis, jei jiems pasireikštų simptomai. Tyrimai artimiesiems kol kas nedaryti, nes, anot ligoninės vadovo, nėra prasmės – viruso galėtų nerodyti, net jei būtų apsikrėtę.

„Šeimos nariai žinomi, kontaktai turimi, šiuo metu absoliučiai jokių simptomų neturi, ir jei kartais situacija keistųsi, jie turi telefonus ir būtų stacionarizuoti mūsų ligoninėje“, – teigė A. Skorupskas.

Direktoriaus pavaduotojas gydymui Mindaugas Vaitkus teigė, kad ankstyvose užsikrėtimo stadijose mėginiai dėl COVID-19 dažnai būna neigiami.

„Kyla didelis šurmulys dėl testų darymo kuo greičiau, daug gaunama klaidingai neigiamų atsakymų, ypač ankstyvose viruso stadijose. Gavę klaidingai neigiamą atsakymą galime išleisti (pacientą – BNS) be saviizoliacijos, o atitinkamai tas pacientas barstytų koronovirusą apkrėsdamas aplinkinius, dėl to skubėti (daryti testą – BNS) nereikia“, – teigė M. Vaitkus.

Kalbėdamas apie paciento būklę ligoninės vadovas A. Skorupskas pasakojo, kad liga prasidėjo staiga, temperatūra buvo pakilusi iki 39 laipsnių, bet šiuo metu jau yra nukritusi.

„37,2 laipsniai, žvalus žmogus, jokių simptomų neturi, kaulų nelaužo“, – sakė a. Skorupckas.

„Dabar lauksime, kol jis pasveiks, tada atliksime, kaip Šiauliai, kontrolinius testus ir išleisime žmogų gydytis į namus“, – sakė ligoninės vadovas.

Šeštadienį pranešta, kad Šiaulių gyventoja, kuriai pirmai prieš kelias savaites nustatyta koronaviruso infekcija, pasveiko ir iš ligoninės jau išleista namo. Šiaulietė iš Italijos Veronos miesto grįžo vasario 24 dieną, koronavirusas jai nustatytas po kelių dienų – vasario 28-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Suš..žurnalūgos..

Būtina, žinoma, nuotrauką iš žvagždžių karų įdęt, prie straipsnio, isterijos pakūrstymui..

Dovanėlė

Šis užkratas pavojingiausias žmonėms nuo 50-ies metų ir vyresniems, turintiems lėtinių susirgimų. Kažkas " pasirūpino" senjorais, padovanodamas pandeminį užkratą. Liūdnas pavasaris.

nu

va vieniem taip ,kitiem kitaip is kur zinot ,kad tos koronos dar nebuvo pvz.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS