Lankytis pas odontologą ir sutaupyti pinigų? Tai įmanoma! | Diena.lt

LANKYTIS PAS ODONTOLOGĄ IR SUTAUPYTI PINIGŲ? TAI ĮMANOMA!

  • 6

„Geriausias būdas sutaupyti pinigų – lankytis pas odontologą“, – kad ir kaip keistai tai skambėtų, tačiau reguliarūs vizitai pas odontologą ir tinkama burnos priežiūra namie ne tik padeda išsaugoti dantis, bet ir sutaupo pinigų. Akivaizdu, kad nuolatinė dantų priežiūra yra viena geriausių investicijų, kurias galite padaryti dėl savo sveikatos ir finansinės gerovės. 

Dalinamės patarimais, kurie užtikrins, kad Jūsų dantys išliks sveiki.

1. Norint turėti sveikus dantis, reguliari profesionali burnos higiena ir profilaktiniai patikrinimai yra būtini

Dažniausiai, kai trūksta pinigų, žmogus atsisako iš pažiūros nereikalingų išlaidų: profesionali burnos higiena ir profilaktiniai odontologiniai patikrinimai – vieni iš jų. Tačiau jų atsisakius iš tiesų daroma „meškos paslauga“. Reguliariai atliekant profesionalią burnos higieną galima išvengti tokių problemų kaip dantų ėduonis, kuris dažnai išsivysto į dar didesnes odontologines ligas. Dažniausiai rekomenduojama apsilankyti pas odontologą kartą ar du per metus. Kas pusmetį išleisdami palyginus nedidelę sumą profesionaliai burnos higienai, ilgainiui sutaupysite daug.

Reguliarūs apsilankymai pas odontologą – geriausias būdas sutaupyti pinigų išlaikant gerą burnos ertmės sveikatą. Atsiradus dantų ėduoniui išauga išlaidos jį sutaisyti, o jeigu atidedamas ir šis gydymas – gali išsivystyti dantų šaknų kanalų uždegimas, kurio gydymas yra dar brangesnis. Jo negydymas gali lemti danties praradimą, jam atkurti reikia protezavimo ar dantų implantacijos, kurių išlaidos tikrai nedžiugins palyginus su tuo, kiek galėjote sutaupyti tiesiog reguliariai apsilankant profesionaliai burnos higienos procedūrai.

Dar vienos dantų ligos –  periodontito (dantenų) gydymas – yra ne tik „brangus malonumas“, bet negydomas jis galin išsivystyti į kvėpavimo takų infekcijas, insultą, širdies ligas ar sukelti virškinimo problemas. Ir visos šios problemos gali atsirasti nuo vienos skylutės dantyje ir laiku į gydytojus.

2. Taisyklingas dantų valymas užkerta kelią dantenų ligoms

Daugeliui žmonių tam tikru gyvenimo momentu pasireiškia gingivitas – lengviausia dantenų ligų forma. Tačiau tarp jų nemažai žmonių suserga ir periodontitu – sunkia dantenų ligų forma. Pagrindinis šios ligos sukėlėjas – bakterinės apnašos, o tuo tarpu gydymas yra sunkus, kartais žmogus turi vartoti ir antibiotikus. Prevencija yra geriausias būdas išvengti šių ligų. Prevencija prieš dantenų ligas yra paprasta: dantis reikia taisyklingai valytis du kartus per dieną, nepamiršti naudoti dantų siūlą tarpdančiams ir reguliariai lankytis profesionaliai burnos higienai. Netgi kruopščiai ir reguliariai valantis dantis gali būti sunku pašalinti akmenis, kurie slepiasi mažuose įtrūkimuose ar skilimuose jūsų dantyse ar ant dantenų. Ilgainiui dantų akmenyse kaupiasi apnašos, kurios ir sukelia dantenų ligas. Norint pašalinti akmenis nereikia naudoti jėgos – reikalingas tik kruopštus ir profesionalus dantų valymas, kurį gali atlikti burnos higienistas, profesionalios burnos higienos metu.

3. Tinkama dantų priežiūra namuose

Nuoseklus rūpinimasis dantimis ir burnos sveikata namuose yra labai svarbus norint išlikti sveikam ir sutaupyti pinigų. Gali pasirodyti, jog stipriai ir energingai valydamiesi dantis dantų šepetėliu geriau nuvalote dantų apnašas, nei valydami švelniai. Tačiau tiesa yra ta, kad nors dantų emalis ir yra stipriausias audinys žmogaus kūne, per stiprus dantų valymas gali jį pažeisti ir sukelti dantų ėduonį ir dantenų ligas. Emalyje nėra gyvų ląstelių, jis negali atsistatyti, kai yra pažeistas. Todėl labai svarbu jį apsaugoti nuo įtrūkimų ir kitų pažeidimų. Dantis reikėtų valyti dantų šepetėlį laikant pakreipus 45 laipsnių kampu ir švelniai sukant nedidelius apskritimus. Svarbu nepamiršti ir dantenų, nes besikaupiančios apnašos ir bakterijos lemia dantenų ligų atsiradimą. Bet būkite ypatingai atsargūs valantis šepetėliu prie dantenų – kietas dantų šepetėlis ir stiprus valymas gali sukelti dantenų dirginimą, kuris gali virsti infekcija. Burnos skalavimas vandeniu ar skalavimo skysčiu, taip pat kaip ir tarpdančių valymas dantų siūlu gali padėti pašalinti besikaupiančius nešvarumus. Kaip teisingai rūpintis dantimis ir burnos ertme Jums gali papasakoti ir parodyti burnos higienistas, kuris apsilankymo metu taip pat ir patars kokios priemonės burnos higienai yra geriausios Jums.

4. Žinokite tikslų ir nuoseklų savo gydymo planą

Lankantis pas odontologą „Kauno Denticijoje“ jau esamos problemos sprendimui (o ne profilaktinei apžiūrai), odontologas pirmiausiai atidžiai apžiūri pacientą, išsiaiškina jo poreikius bei galimybes, įvertina sąkandžio, žandikaulio, dantų būklę. Apibendrindamas surinktą informaciją odontologas parengia išsamų gydymo planą, kuris apima gydymo metodus bei priemones. Turėdamas gydymo planą, pacientas tiksliai žino kiek vizitų ir kokios išlaidos jo laukia, kol bus pasiektas norimas rezultatas. Tai leidžia planuotis savo išlaidas ir neturėti neatidėliotų mokėjimų.

Apžvelgėme keturis būdus ir priemones, kurių nuosekliai laikydamiesi galėsite sutaupyti pinigų ir išsaugoti gerą burnos sveikatą. Jeigu jau seniai pasirūpinote profesionalia burnos higiena – laukiame Jūsų „Kauno Denticijoje“, Vytauto pr. 14.

Būtina išankstinė registracija tel. nr. +370 37 220202 arba denticija@kaunodenticija.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

vartotojas

kuo blogiau poliklinikoje tvarkyti dantis, praejo tie tarybiniai laikai. aisku visur pasitaiko broko, ir visokiu odontologu yra

G.

atsargiai reikia su ta "Denticija". Prieš kelis metus jie paskelbė "akciją" apie "nemokamą" dantų apžiūrą bei konsultaciją. Apžiūros metu dantistė pareiškė jog ji turi padaryti danties nuotrauką, nes be jos įvertinti situacijos negali. Nuotrauką čia pat ir padarė. Už konsultaciją "nieko nepaėmė", bet už nuotrauką teko susimokėti tiek kiek kainuoja 2 konsultacijos konkuruojančioje firmoje. Suprantu kad "nemokamai tik sūris pelėkautuose", bet nemalonu buvo tai jog niekas neperspėjo apie mokamą nuotrauką siūlant ją daryti, ir visi "šaltais veidais" vaizdavo kad čia "įprasta praktika", turėjau "pats susiprasti"... Taigi, atsargiai su ta "Dencitija", nes toks jausmas jog jie mėgsta užsiimti "lochų medžiokle"...

Linas

Galima sutaupyti sapnuose!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS