Lenkijai viršijus nustatytą COVIC-19 ribą, gali būti uždraustos kelionės į Lietuvą | Diena.lt

LENKIJAI VIRŠIJUS NUSTATYTĄ COVIC-19 RIBĄ, GALI BŪTI UŽDRAUSTOS KELIONĖS Į LIETUVĄ

Lenkijai viršijus saugia laikomą užsikrėtimų COVID-19 ribą, artimiausiu metu gali būti siūloma drausti keliones užsieniečiams iš šios šalies į Lietuvą, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Ginreta Megelinskienė.

„Žinoma, kad siūlymų gali būti, tai priklauso nuo atvejų skaičiaus keturiolikos dienų laikotarpiu, kaip ir yra daroma kiekvieną savaitę – sąrašas peržiūrimas. Jei atvejų skaičius viršija tam tikrą rodiklį, ta teritorija įtraukiama į šalis, iš kurių atvykti negalima. Nebent būtų kažkokie papildomi sprendimai, bet įprastine tvarka yra taip“, – žurnalistams sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja.

„Bent jau mano duomenimis, taip“, – pridūrė ji, paklausta, ar Lenkija būtų įtraukiama į sąrašą netaikant jai išimčių.

Šiuo metu iš Lenkijos atvykstantiems žmonėms būtina dviejų savaičių saviizoliacija. Tai būtina, kai sergamumo rodiklis šalyje siekia 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias dvi savaites. Tačiau jei 14 dienų sergamumas siekia 25 atvejus 100 000 gyventojų, iš tokių šalių užsieniečiams atvykti draudžiama, jei jiems netaikomos specialios Vyriausybės numatytos išimtys.

Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, Lenkijoje sergamumo koronavirusu rodiklis per pastarąsias 14 dienų siekia 23 atvejus 100 tūkst. gyventojų.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, NVSC, koronavirusas Lenkijoje, kelionių draudimas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Don pedro

Melas. Lenkijoje paaiskejo, kad nuo kovo men is Kielcu budavo siunciami klaidingi duomenys, stipriai pablogine bendra uzsikretimu skaiciu. Kauno diena apie tai informuota, taciau ir toliau varo melo propaganda. O lenkai rugpjucio men 7 d is sistemos pasalino net 230 000 klaidingai ten atsidurusiu testu ir paaiskejo, kad jokiu koronos rekordu Lenkijoje nera. Geda kauno dienai. Apie pasikeitusia situacija buvo informuoti lrytas, delfi, sveikatos ministerija. Atsakymas NULINIS. jiems labai patogu ir toliau uz tikrus laikyti tuos klaidingus 230 000 testu. Kodel ? Nes tada galima Lenkija paskelbti paveikta viruso salimi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS