Lietuvą pasiekė dar 15,6 tūkst. vakcinos „Moderna“ dozių | Diena.lt

LIETUVĄ PASIEKĖ DAR 15,6 TŪKST. VAKCINOS „MODERNA“ DOZIŲ

  • 1

Lietuvą ketvirtadienį pasiekė dar 15,6 tūkst. „Moderna“ vakcinos dozių, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Tai – penktoji šios kompanijos siunta, kuri taip pat ketvirtadienį bus paskirstyta šalies savivaldybėms.

Ministerija skelbia, kad gamintojui pakeitus tiekimo grafiką, kai kuriems pacientams antroji šios vakcinos dozė gali vėluoti kelias dienas.

„Gyventojams nėra pagrindo nerimauti dėl vėlesnio nei planuota antrojo skiepo. Pavėlavus kelias dienas paskirti antrąją „Moderna“ vakcinos dozę, tai nedaro neigiamos įtakos jos veiksmingumui“, – rašoma pranešime.

SAM teigimu, Pasaulio sveikatos organizacijos Strateginės ekspertų konsultacinės grupės imunizacijos klausimais rekomendacijose nurodoma, kad antra „Moderna“ vakcinos dozė gali būti atidedama iki 42 dienų po pirmosios.

Lietuva iš viso jau gavo 39,6 tūkst. „Moderna“ vakcinos dozių ir panaudojo 23,3 tūkst.

Iki kovo 18 dienos trijų gamintojų vakcinomis nuo COVID-19 šalyje pirmąja doze paskiepyta 266,4 tūkst. gyventojų, arba 9,53 proc. visuomenės. Antrąją dozę gavo 104,7 tūkst. žmonių arba 3,75 proc. visuomenės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TIKRAI

Vyksta manipuliacijos ir žmonių kvailinimas su tom vakcinom. Aceit vienos per pigios kitos geresnės, šios iš rytų nepatikimos o iš vakarų jau geros. Tikslas yra supainioti ir netiesiogiai priversti skiepytis bet kuria vakcina ir tuos žmones pajungti naujajai pasaulio tvarkai kuri bus kontroliuojama dirbtinio intelekto per 5G antenas. ŽMONĖS TAPS BIOROBOTAIS>

SUSIJUSIOS NAUJIENOS