Lietuvą pasiekė pirmoji kompanijos „Moderna“ vakcinos siunta | Diena.lt

LIETUVĄ PASIEKĖ PIRMOJI KOMPANIJOS „MODERNA“ VAKCINOS SIUNTA

  • 3

Antradienį 8 val. ryto Lietuvą furgonu iš Belgijos pasiekė pirmoji farmacijos kompanijos „Moderna“  sukurtos vakcinos nuo koronaviruso (COVID-19) siunta su 2 400 dozėmis.

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija, nuo šiol kas savaitę sausį ir vasarį numatoma atgabenti vis naujas „Modernos“ vakcinų siuntas.

Vakcinos siunta 11.40 val. buvo pristatyta į Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) sandėlius ir bus saugoma −20 °C temperatūroje.

Iš ESSC saugojimo patalpų vakcinos bus transportuojamos į Kauno miesto polikliniką. Vakcinos siunta bus transportuojama 2–8°C temperatūroje – specialioje įrangoje, užtikrinančioje temperatūros palaikymą ir temperatūrinio režimo atsekamumą viso transportavimo metu.

Vakcinos „Moderna“ dozės turės būti sunaudotos per 28 dienų laikotarpį.

Tai – jau antrojo gamintojo vakcinos, atgabentos į Lietuvą.

Gruodžio pabaigoje į šalį pradėtos vežti „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos, jomis skiepijami medikai, kiti ligoninių darbuotojai, savanoriai, sunkūs ligoniai. Antradienį taip pat pradėti skiepyti slaugos ir globos įstaigų gyventojai bei darbuotojai. Iš viso Lietuvą jau pasiekė kiek daugiau nei 66 tūkst. šių bendrovių skiepų dozių.

Statistikos departamento duomenimis, iki šiol Lietuvoje pirmąja doze jau paskiepyta beveik 25 tūkst. žmonių.

Skiepijant tiek „BioNTech“ ir „Pfizer“, tiek „Moderna“ vakcinomis, reikia dviejų dozių.

Po pirmojo „BioNTech“ ir „Pfizer“ skiepo antrasis turi būti suleidžiamas po trijų savaičių, o po pirmojo „Moderna“ skiepo antrasis turi būti suleidžiamas po keturių savaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to Žilvinas

O koks tau skirtumas. Kol vakcina ateis iki tavęs ir virusas spės išnykti. O gal tu vienas tų, kurie pažinčių dėka žada pasiskiepyti be eilės kartu su visa gimine?

Žilvinas Ručys

ko kainos neparašėt ? kuri dvigubai didesnė už pfizer . Vagių gauja

Kovidėdų Skiepelis

AMERIKONAI POLA, MASONAI ĮSKVIEPYZZZ JUMS ČIP,Ą G Š OROSAS JUS MATYS NUOGUS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS