M. Ubartas: e. sveikata turėtų priklausyti Valstybinei ligonių kasai | Diena.lt

M. UBARTAS: E. SVEIKATA TURĖTŲ PRIKLAUSYTI VALSTYBINEI LIGONIŲ KASAI

Asociacijos „Infobalt“ vadovas Mindaugas Ubartas sako, kad e. sveikatos sistemą turėtų prižiūrėti Valstybinė ligonių kasa.

„Lietuvoje priskaičiuojame apie 380 sistemų, kurios yra išbarstytos po įvairias įstaigas, turi tarpusavio ryšius, bet yra sumėtytos kur papuolė.  E. sveikata papuolė, kad yra Registrų centre. Tai turėtų būti ne Registrų centro nuosavybė, o ligonių kasų“, – „Žinių radijui“ teigė M. Ubartas.

„Ligonių kasos valdo didžiausią biudžetą, kuris aptarnauja visas ligonines. Turime ydingą praktiką IT sistemą vystyti ES pinigais. Tada prisivystome tokių sistemų, kad jau patys bijome su jomis dirbti, nes, kai būna išleistos, jos jau būna pasenusios“, – tęsė jis.

G. Savickio / ELTOS nuotr.

Susidariusią Registrų centro situaciją asociacijos vadovas įvertino kaip neprofesionalumą.

„Tai yra tos sistemos, kuriomis funkcionuoja mūsų visuomenė. Jos nebuvimas ar atjungimas yra aplaidumas ir neprofesionalumas“, – teigė M. Ubartas.

ELTA primena, kad Registrų centro sistemos sutriko praėjusį pirmadienį, liepos 20-ąją, kai Vilniuje po praūžusios liūties trūko vamzdis ir buvo užlietos serverinės. Vanduo pateko į Registrų centro Duomenų centro patalpas. Registrų centras teigė, kad didžioji dalis jos teikiamų paslaugų atkurta, tačiau procesai užtruks dėl e. sveikatos sistemos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tikrai

kaip Vokietijoje..

sd

tai situacija įvyksta, kai sprendžia ne inžinieriai, o valdininkai

Sanciu,,kibiras,,

Kokios problemos-Sanciai laisvai isnuomos koki sandeliuka uz vienkartini 10 000 000 euru mokesti bei kintama menesini-juk sargo tai reikes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS