„Maximos“ darbuotojai Radviliškyje nustatytas koronavirusas | Diena.lt

„MAXIMOS“ DARBUOTOJAI RADVILIŠKYJE NUSTATYTAS KORONAVIRUSAS

  • 0

Sekmadienį, rugsėjo 27 dieną, prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės Radviliškyje darbuotojai buvo nustatytas koronavirusas.

Kaip praneša prekybos tinklo atstovai, šiai darbuotojai COVID-19 testas buvo atliktas profilaktiškai, nes pastarosiomis savaitėmis Radviliškyje fiksuojamas COVID-19 ligos protrūkis.

Susirgusi darbuotoja bei jos kolegė, kuri turėjo didelės rizikos sąlytį, šiuo metu saviizoliuojasi namuose. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai nurodo, kad šiuo metu neturi žinių, kad daugiau Radviliškyje, Gedimino g. 42А esančios „Maxima XX“ parduotuvės darbuotojai jaustų COVID-19 būdingus simptomus. Parduotuvės vidaus patalpos yra pilnai dezinfekuotos.

„Apgailestaujame, kad koronavirusas buvo nustatytas mūsų darbuotojai. Ji šiuo metu yra namuose, saviizoliacijoje. Taip pat saviizoliuojasi ir kita tos pačios „Maxima“ parduotuvės darbuotoja, nes buvo nustatytas didelės rizikos sąlytis su COVID-19 užsikrėtusia kolege. Neturime žinių, kad kiti darbuotojai jaustų COVID-19 būdingus simptomus. Dalis darbuotojų Radviliškyje tirsis profilaktiškai. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, kuris dabar atlieka epidemiologinį tyrimą, ir esant poreikiui imsimės papildomų rekomenduojamų veiksmų“, – tvirtino prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Darbuotoja, kuriai nustatytas COVID-19, paskutinįsyk darbe buvo praėjusį penktadienį, rugsėjo 25 dieną. Artimo sąlyčio su pirkėjais koronavirusu užsikrėtusi „Maximos“ darbuotoja neturėjo.

Parduotuvės patalpose, kuriose dirbo COVID-19 užsikrėtusi darbuotoja, yra atlikta dezinfekcija, todėl, pasak E. Dapkienės, šios „Maxima“ parduotuvės darbuotojai ir pirkėjai gali jaustis saugiai ir toliau lankytis šioje parduotuvėje. Taip pat reguliariai yra dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, laikantis sugriežtintų higienos reikalavimų dėl COVID-19 valdymo. „Darbuotojai yra supažindinti su papildomomis rekomendacijos vengti tiesioginių tarpusavio kontaktų ir laikytis saugaus atstumo. Darbo metu dėvimos apsauginės kaukės bei guminės pirštinės, kurios reguliariai yra keičiamos“, – pažymi E.Dapkienė.

Kasdien pardyotuvių „Maxima“ darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

Pasak E. Dapkienės, šalyje daugėjant COVID-19 susirgimo atvejų, koronavirusas gali paliesti kiekvieną, todėl svarbu, kad būtų laikomasi saugumo reikalavimų. „Tikime, kad prevencinės apsaugos priemonės, kurių esame ėmęsi, padės išvengti COVID-19 susirgimo plitimų, tačiau ne mažiau svarbu, kad kiekvienas iš mūsų jaustų atsakomybę ne tik už savo, bet ir šalia esančių žmonių saugumą. Tad savo klientus prašome būti sąmoningais – parduotuvėse nepamiršti dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamai suteikiamomis vienkartinėmis pirštinėmis, kurias galima rasti prie įėjimo“, – pabrėžia E.Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios COVID-19 susirgimai yra diagnozuoti 20 „Maximos“ darbuotojų, iš kurių 16 darbuotojų yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 633 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 10 darbuotojų testo atsakymo dar laukiama, 4 iš jų yra užsiregistravę profilaktikos tikslais, kuomet Lietuvos savivaldybės organizuoja profilaktinius tyrimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS