Medikų atstovė: plaučių ventiliavimo aparatų gali pritrūkti | Diena.lt

MEDIKŲ ATSTOVĖ: PLAUČIŲ VENTILIAVIMO APARATŲ GALI PRITRŪKTI

Lietuvoje toliau plintant koronovirusui, šalies ligoninių turimų plaučių ventiliavimo aparatų gali neužtekti, sako Lietuvos medikų sąjūdžio atstovė.

„Reikia prognozuoti tokią situaciją, kad greičiausiai teks rinktis, kuriuos pacientus gydyti, kurių negydyti“, – penktadienį Socialinių reikalų ir darbo komitete, kur aptarta situacija dėl koronoviruso plitimo, pareiškė sąjūdžio pirmininkės pavaduotoja Jurgita Sejonienė. 

Pasak jos, dabar Lietuvoje yra apie 1 tūkst. plaučių ventiliavimo aparatų, iš kurių laisvų gali būti yra 20 proc.

„Reikia atkreipti dėmesį, kad tas tūkstantis yra ne laisvi, jie jau intensyviai naudojami“, – vėliau BNS teigė J. Sejonienė.

Medikės teigimu, dėl koronoviruso grėsmės atsisakius planinių operacijų, šių aparatų atsilaisvintų.

J. Sejonienės teigimu, Lietuvoje turėtų būti išplėstos viruso diagnostikos apimtys.

„Pas mus tyrimų atliekama per mažai, greičiausiai situacija yra grėsmingesnė negu deklaruojama, nežinome, kiek užsikrėtusių, kiek vaikšto tarp mūsų“, – teigė Lietuvos medikų sąjūdžio atstovė.

Lietuvoje koronavirusas iki penktadienio nustatytas šešiems asmenims, visi jie serga lengva forma.

Dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kaip ji nusibodo.....

Medikų atstove, plaučių ventliatorių trūksta visame pasaulyje, Olandija jų tik 400 turi, na ir ką dabar daryti? O mes aplenksim pasaulį ir kiekvienam piliečiui gal po ventiliatorių nupirksim? Yra kaip yra, nešūkauk, čia pasaulinio masto problema.

Debora

Pirma pritruks medikų, tik po to aparatų. Priėmimuose nėra net elementarių bachilų, visai pamainai- 3(!) respiratoriai ir po dviejų valandų jų niekas nepapildys. Medikai iš tos pačios mėsos kaip ir jūs, tik rizikos faktorių dešimteriopai daugiau, todėl galit net neabejoti- jie iškris pirmi. Ir tradiciniai riksmai, grąsinimai ir apeluacijos į Hipokratą nepadės.

pensininkė

pensininkams šakės mirtis žvelgia į akis nes jų nebegydys nes truks ventiliavimo aparatų o sodrai nuo to tik gėriau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS