Ministras: nepaisant atmainos „Delta“, manau, kad birželis bus paskutinis karantino mėnuo | Diena.lt

MINISTRAS: NEPAISANT ATMAINOS „DELTA“, MANAU, KAD BIRŽELIS BUS PASKUTINIS KARANTINO MĖNUO

Antrąja „Vaxzevria“ doze pasiskiepijęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad, nepaisant Lietuvoje nustatytos COVID-19 „Delta“ atmainos, situacija šalyje yra gera ir, ko gero, birželis bus paskutinis karantino mėnuo.

„Šiandien, manau, kad tvarkomės gerai ir nepaisant žinių apie „Delta“ atmainą, sistema ir infrastruktūra dirba taip, kaip turėtų dirbti. Tebemanau, kad birželis galėtų būti paskutinis karantino mėnuo“, – žurnalistams penktadienį, gavęs antrąją „AstraZenecos“ skiepą, sakė A. Dulkys.

Jo teigimu, karantinas, kuris greitu laiku, tikėtina, bus nutrauktas, ateityje gali būti pratęstas dėl įvairiausių priežasčių. Kita vertus, akcentavo jis, karantino pabaiga gali ateiti anksčiau nei liepos mėnuo.

„Jeigu taip sutaps, kad bus galima kažkiek dienų paankstinti, tai, aišku, kad Vyriausybė tą padarys, bet padarys bendru sutarimu. Turime jaustis tvariai ir nuosekliai. Negalima čia dabar „pasileisti plaukus“ ir daryti viską. (...) Man svarbu, kad būtų sistemiškai ir užtikrintai“, – teigė ministras.

A. Dulkys pažymėjo, kad Lietuvoje nustačius „Delta“ atmainą šiuo metu yra svarbiausia užkardyti ir taikyti prevencines priemones, kad ji neplistų.

„Tai, kaip šiandien dirba mūsų Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, mane tenkina, tai yra teisingi veiksmai – visiškai identifikuota visa seka žmonių“, – sakė A. Dulkys.

Ketvirtadienį pranešta, kad Lietuvoje, atlikus sekoskaitos tyrimus, laboratorijos aptiko pirmąjį užsikrėtimo „Delta“, dar vadinama indiškąja, koronaviruso atmaina atvejį. Tai įvežtinis atvejis – asmuo į Klaipėdą atvyko iš Uzbekistano, koronavirusinė infekcija (COVID-19 liga) jam patvirtinta atlikus profilaktinį tyrimą ir būnant izoliacijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

SAN

Na ministrui gal bus laikinai pasisekę, gal metam, gal kitiems, jeigu tai nebuvo tik parodomoji apgaulinga akcija su placebu,nes Italijoje jau žmonės krenta kaip lapai po az plius kito gamintojo ampulės. Atsisako inkstai, kitų organų veikla, ir viskas,- pas dievulį. Vietiniai medikai suka galvas ką įrašyti į mirties liudijimus. Autopsijos ir kitų tyrimų daryti griežtai neleidžia.

Anonimas

Manyk toliau .>DOL.B.A.J.OBO >NUO.P.I.S.A.

reikia

ne manyt o sekt gerais pavyzdziais kaip jav floridos kur Trumpo deka panaikintas betkoks /karantinas/ bei kaukes nu kuriu zmones dusinami ir ta priversti daryti visi globalistu nurodymu ar tai neatrodo idijotiska?;;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS