Šį mėnesį Lietuvoje nustatyti jau keturi įvežtiniai koronaviruso atvejai | Diena.lt

ŠĮ MĖNESĮ LIETUVOJE NUSTATYTI JAU KETURI ĮVEŽTINIAI KORONAVIRUSO ATVEJAI

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) vykstančioje nuotolinėje spaudos konferencijoje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė pateikė daugiau informacijos apie nustatytus koronaviruso atvejus.

R. Lingienė teigė, kad nuo birželio 1-osios Lietuvoje registruoti keturi įvežtiniai atvejai. Asmenys atvyko iš Jungtinės Karalystės, Nigerijos, Švedijos ir Vokietijos.

Kaip skelbta ketvirtadienio rytą, per parą Lietuvoje patvirtinti 3 koronaviruso atvejai. R. Lingienės teigimu, 2 iš jų Vilniuje ir 1 Klaipėdoje. Du atvejai – įvežtiniai.

Vilniaus apskrityje registruotas įvežtinis atvejis iš Vokietijos: asmuo birželio 2 dieną atvyko per Kalvarijų pasienio punktą automobiliu, kuriuo vyko šeši asmenys: keturi vyko iš Jungtinės Karalystės, du iš jų – vairuotojai. NVSC ieško dar vieno iš Vokietijos, Duseldorfo, šiuo automobiliu vykusio asmens.

Asmuo, kuriam nustatytas koronavirusas, grįžęs saviizoliavosi. NVSC kol kas neturi duomenų, kad jis Vokietijoje su kuo nors turėjo artimų kontaktų. Lietuvoje jis turėjo sąlytį su dar vienu asmeniu, jie abu izoliuoti.

Klaipėdos apskrityje nustatytas antrasis įvežtinis koronaviruso atvejis iš Nigerijos. Ukrainos pilietybę turintis jūreivis praėjusį sekmadienį grįžo iš Nigerijos, kur dirbo laive, o vėliau iš Ispanijos skrido lėktuvu į Madridą, Frankfurtą ir Rygą, iš kur parvažiavo įmonės automobiliu.

„Su juo vyko kiti laivo įgulos nariai – apie 14 asmenų ir vairuotojas. Autobusas buvo nuomotas iš kitos įmonės“, – sakė R. Lingienė.

Asmuo pirmuosius simptomus pajuto dar Nigerijoje, todėl NVSC skubiai įspės apie rizikingus skrydžius.

Taip pat prašoma su NVSC susisiekti lietuvius, kurie gegužės 29 dieną skrido iš Frankfurto į Rygą.

Bendras užsikrėtusiųjų skaičius siekia 1687, iš jų 344 sveikatos priežiūros specialistai, vis dar serga 344 užsikrėtusieji, pasveiko 1273, iš jų 273 sveikatos priežiūros specialistai.

Nuo koronaviruso iš viso mirė 71 asmuo, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, įvežtiniai koronaviruso atvejai, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS