Nuo COVID-19 svarstoma leisti skiepyti užsienyje gyvenančius lietuvius | Diena.lt

NUO COVID-19 SVARSTOMA LEISTI SKIEPYTI UŽSIENYJE GYVENANČIUS LIETUVIUS

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) svarsto leisti skiepyti visus Lietuvos piliečius, nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos.

Kaip BNS informavo ministerija, šiuo metu Lietuvoje pasiskiepyti nuo COVID-19 gali tik nuolatiniai Lietuvos gyventojai ir tam tikrų kategorijų užsieniečiai. Tuo metu antradienį sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio registruotas įsakymo projektas suteiktų tokią galimybę ir užsienyje gyvenantiems Lietuvos piliečiams.

Įsakymu numatyta pakeisti vakcinavimą reglamentuojantį tvarkos aprašą, prie tikslinės skiepijamųjų asmenų grupės priskiriant visus Lietuvos piliečius, t.y. ir tuos, kurie išvyko iš Lietuvos bei svetur deklaravo gyvenamąją vietą.

Projektu aiškiau reglamentuojamas ir užsieniečių skiepijimas, tačiau, pasak SAM, esminių pakeitimų dėl jų vakcinavimo nenumatoma. 

Sudaryti galimybę skiepytis visiems užsienyje gyvenantiems tautiečiams ministerijos prašė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Šiuo metu Lietuvoje nuo koronaviruso mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta per 1,21 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vitas

Puikus sprendimas. Man, uzienyje gyvenanciam lietuviui, tai suteikia galimybe su grysti aplankyti namiskius. Pirma skiepa gaves EEA salye, dabar galeciau gauti antra doze jau Lietuvoje. Beje, manau kad uzsienyje gyvenantys lietuviai galetu uz sia doze sumoketi patys, kad neapkrauti Lietuvos mokesciu moketoju.

melagiai

kvailesnio istatymo Dulkys iki siol nesugebejo sugalvot!? gali pretenduot i tukstanmecio kvailiausio istatymo pasaulyje konkursa...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS