NVSC: smarkiai auga sergamumas peršalimo ligomis ir gripu | Diena.lt

NVSC: SMARKIAI AUGA SERGAMUMAS PERŠALIMO LIGOMIS IR GRIPU

  • 4

Lietuvoje šiuo metu smarkiai auga sergamumas peršalimo ligomis ir gripu, trečiadienį skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Jo teigimu, šiuo metu sergamumo rodiklis daugiau nei dvigubai didesnis nei pernai tuo pačiu metu.

Epidemiologų duomenimis, 38-ąją šių metų savaitę, rugsėjo 20-26 dienomis, bendras sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis buvo 72 atvejai 10 tūkst. gyventojų.

Pernai tuo pačiu metu sergamumo rodiklis tesiekė 34,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

„Lyginant pastarąsias keletą savaičių matyti, kad sergamumas pamažu didėja nuo rugpjūčio pabaigos“, – rašoma pranešime.

NVSC teigimu, išaugęs sergamumas peršalimo ligomis ir gripu siejamas su mokslo metų pradžia ir mokinių grįžimu į mokyklas – vaikai praėjusią savaitę sudarė kiek daugiau nei pusę užregistruotų gripo ir peršalimo ligų atvejų.

Mažiausias sergamumo gripu ir peršalimo rodiklis šių metų 38-ąją savaitę buvo Marijampolės apskrityje, o didžiausias – Alytaus apskrityje.

Epidemiologai primena, kad Lietuvoje gripo sezonas prasideda nuo 40-osios kalendorinės metų savaitės ir trunka iki 20-osios kitų metų kalendorinės savaitės.

Šiuo periodu fiksuojamas didžiausias sergamumas gripu ir peršalimo ligomis, tačiau, pasak specialistų, šiemet sergamumas ėmė didėti itin anksti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pipo

Lekker snotteren en kuchen ouderwets zweten en 1 weekje in bed blijven Net als vroeger. Corona heet nu weer griep. hoe is het toch allemaal bedacht. Ik neem weer mijn Paracetamol en me borreltje. Heerlijk uitzieken zinder prikken of lockdown. Dank U heer voor deze gift. Griep is terug. top.!

Loni

Nesupratau, kokie peršalimai, koks gripas??? O kur covidas ,,dingo,,??? Tiek jį visur ,,klijavo,, o štai ir gripas pagaliau ,,atvyko,,!!!

Jūs čia rimtai?

Tai tie,kurie skiepyti,jau ne kovidu,o gripu serga? "Vakcinos gamintojos „Moderna“ vadovas Stephanas Bancelis prognozuoja, kad koronaviruso pandemija po metų baigsis, rašo agentūra „Reuters“. Iki 2022-ųjų vidurio bus užtektinai vakcinos dozių visiems gyventojams paskiepyti, sakė jis laikraščiui „Neue Zürcher Zeitung“. Tada esą COVID-19 taps įprastu gripu. „Po metų pandemija baigsis“, – pabrėžė S. Bancelis."
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS