NVSPL: į testavimo vietas jau skirstomi gauti greitieji antigeno testai | Diena.lt

NVSPL: Į TESTAVIMO VIETAS JAU SKIRSTOMI GAUTI GREITIEJI ANTIGENO TESTAI

  • 0

Lietuvą jau pasiekė dalis greitųjų antigeno testų – 120 tūkst. vienetų, o likusius 180 tūkst. tiekėjas pristatys kitą savaitę, informuoja Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL).

Gautos testavimo priemonės jau skirstomos ir keliauja į testavimo vietas, siekiant užtikrinti dar sklandesnį ir efektyvesnį gyventojų ištyrimą dėl COVID-19, sakoma laboratorijos pranešime.

NVSPL direktoriaus Dano Bakšos teigimu, pirmoji užsakymo dalis, pasiekusi NVSPL, čia neužsibus, nes gautos priemonės jau skirstomos ir keliauja savivaldybių administracijoms, asmens sveikatos priežiūros įstaigoms ir mobiliesiems punktams pagal pateiktą poreikį, kad būtų pradėtos naudoti.

Ekspertų teigimu, greitieji antigeno testai pasižymi geromis jautrumo ir specifiškumo charakteristikomis. Įsigytus greituosius antigeno testus, kaip nurodo NVSPL, numatoma naudoti periodiškai profilaktiškai tiriamoms asmenų grupėms priklausančių asmenų tyrimams.

NVSPL primena, kad iš viso Lietuva įsigijo 300 tūkst. greitųjų antigeno testų, pasibaigus viešojo pirkimo procedūroms, o sutartys sudarytos su bendrove „Biovita“, kaina – 552 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS