Palangos sanatorijoje „Gradiali“ – unikalios paslaugos | Diena.lt

PALANGOS SANATORIJOJE "GRADIALI" – UNIKALIOS PASLAUGOS

Palangoje įsikūręs sveikatos centras "Gradiali" – vienintelė reabilitacijos įstaiga visoje Lietuvoje teikianti ne tik sveikatinimo, bet ir plastinės chirurgijos paslaugas.

Pa­lan­go­je įsi­kū­ręs svei­ka­tos cent­ras „Gra­dia­li“ – vie­nin­te­lė rea­bi­li­ta­ci­jos įstai­ga vi­so­je Lie­tu­vo­je tei­kian­ti ne tik svei­ka­ti­ni­mo, bet ir plas­ti­nės chi­rur­gi­jos pa­slau­gas. Sa­na­to­ri­jos iš­skir­ti­nu­mą ir uni­ka­lu­mą pa­brė­žia ir įstai­go­je dir­ban­tys spe­cia­lis­tai, apie ku­rių pro­fe­sio­na­lu­mą ir ge­bė­ji­mus kal­bos sklin­da net už­sie­ny­je.

Ir svei­ka­tai, ir poil­siui

Cent­ro pa­va­di­ni­mas „Gra­dia­li“ ki­lęs iš lo­ty­nų kal­bos, reiš­kia laips­niš­ką ge­rė­ji­mą.

„Mū­sų šū­kis ir yra – lai­kas keis­tis. No­ri­me, kad žmo­nės, tu­rin­tys svei­ka­tos pro­ble­mų, pra­dė­tų rū­pin­tis sa­vi­mi, keis­tų mąs­ty­mą. Glo­bo­da­mi pa­cien­tus, gal­vo­ja­me gi­liau nei ki­ti. Žmo­nėms ban­do­me įskie­py­ti mąs­ty­mą, jog kiek­vie­no fi­zi­nei ir psi­chi­nei būk­lei ge­riau­sia tai, kas na­tū­ra­lu ir atė­ję iš gam­tos. Taip pat ak­cen­tuo­ja­me ne­tra­di­ci­nius gy­dy­mo me­to­dus, ku­riuos mū­sų įstai­go­je pro­pa­guo­ja žmo­nės, tu­rin­tys iš­si­la­vi­ni­mą, rei­kia­mą kva­li­fi­ka­ci­ją ir pa­tir­tį“, – pa­sa­ko­jo sa­na­to­ri­jos va­do­vas Er­nes­tas Nor­vai­šas.

Nori sugrįžti

Anot jo, pa­ti sa­na­to­ri­jos ap­lin­ka sig­na­li­zuo­ja apie svei­ka­tą. Vien pu­šy­nas, jū­ra ir gry­nas oras at­vy­ku­sie­siems pa­de­da at­si­pa­lai­duo­ti ir pa­si­jaus­ti ge­riau.

„Kiek atokiau nuo Palangos centro įsikūrusi įstaiga – ideali vieta ne tik tiems, kuriuos kamuoja sveikatos problemos, bet ir norintiesiems pailsėti, pasimėgauti įvairiomis atpalaiduojančiomis procedūromis, sūkurinėmis voniomis, baseinu ar turkiškos pirties malonumais“, – šnekėjo vadovas.

Pa­sak E.Nor­vai­šo, svei­ka­tos cent­re „Gra­dia­li“ tei­kia­mos rea­bi­li­ta­ci­jos, gy­dy­mo, svei­ka­tos stip­ri­ni­mo pa­slau­gos. Pag­rin­di­nės įstai­gos kryp­tys – jun­gia­mo­jo au­di­nio ir ske­le­to rau­me­nų, en­dok­ri­ni­nės, ner­vų ir kvė­pa­vi­mo sis­te­mų gy­dy­mas.

„Gra­dia­li“ me­di­kų ir me­di­ci­nos per­so­na­lo ko­man­da pa­si­ruo­šu­si priim­ti tiek sun­kius li­go­nius, po su­dė­tin­gų ope­ra­ci­jų, trau­mų sveiks­tan­čius pa­cien­tus, tiek svei­ka­tą su­stip­rin­ti no­rin­čius klien­tus ar pail­sė­ti at­vy­ku­sius žmo­nes.

Rū­pin­da­mie­si pa­cien­tų svei­ka­ta, siū­lo­mos kiek­vie­no po­rei­kius ati­tik­sian­čios il­ga­lai­kės bei trum­pa­lai­kės gy­dy­mo ir svei­ka­ti­ni­mo pro­gra­mos.

Sa­na­to­ri­jo­je dir­ba gy­dy­to­jai rea­bi­li­to­lo­gai, psi­cho­lo­gas, gy­dy­to­jas ref­lek­so­te­ra­peu­tas, ki­ne­zi­te­ra­peu­tai, er­go­te­ra­peu­tas, dia­be­ti­nės pė­dos spe­cia­lis­tė, fi­zi­nės me­di­ci­nos ir rea­bi­li­ta­ci­jos bei bend­ro­sios pra­kti­kos slau­gy­to­jos, so­cia­li­nis dar­buo­to­jas, ma­sa­žuo­to­jai.

„Nors veik­lą pra­dė­jo­me dar vi­sai ne­se­niai, ta­čiau jau da­bar ma­to­me, kad vie­ną kar­tą ap­si­lan­kę žmo­nės čia no­ri su­grįž­ti dar kar­tą. Ma­nau, kad siū­ly­da­mi iš­skir­ti­nes pa­slau­gas, ku­rių ne­ga­li teik­ti ki­tos pa­na­šios įstai­gos, bei ga­lin­tys pa­si­gir­ti iš­skir­ti­niu dar­buo­to­jų ko­lek­ty­vu, jau da­bar už­si­tik­ri­no­me klien­tų pa­lan­ku­mą“, – sa­kė pa­šne­ko­vas.

Uni­ka­li tech­no­lo­gi­ja gro­žiui

„Gra­dia­li“ va­do­vas pa­sa­ko­jo, jog sa­na­to­ri­ja – vie­nin­te­lė įstai­ga ne tik Pa­lan­go­je, bet ir vi­so­je Lie­tu­vo­je tei­kian­ti ne tik pla­tų spekt­rą sa­na­to­ri­nio gy­dy­mo bei rea­bi­li­ta­ci­jos pa­slau­gų, bet ir siū­lan­ti plas­ti­nės chi­rur­gi­jos pro­ce­dū­ras.

At­vy­kęs dėl svei­ka­tos pro­ble­mų žmo­gus da­bar ga­li pa­si­rū­pin­ti ir sa­vo fi­zi­ne iš­vaiz­da. Įs­tai­go­je dir­ba pa­ty­ręs plas­ti­kos chi­rur­gas, tei­kian­tis pro­fe­sio­na­lias kon­sul­ta­ci­jas bei at­lie­kan­tis ko­ky­biš­kas ope­ra­ci­jas.

„Be to, at­si­ve­žė­me nau­ją pro­duk­tą, ku­rio ne­tu­ri nė vie­nas plas­ti­nės chi­rur­gi­jos cent­ras vi­so­je Lie­tu­vo­je. Uni­ka­lus la­ze­ris Asc­le­pion MCL 31 pa­gei­dau­jan­tie­siems pa­de­da pa­siek­ti ge­riau­sių vei­do odos to­bu­li­ni­mo re­zul­ta­tų. Mo­te­rims ir vy­rams šis nau­jos kar­tos prie­tai­sas pa­de­da iš­ly­gin­ti raukš­le­les ir džiaug­tis jau­nes­ne vei­do oda. Po pro­ce­dū­ros at­si­nau­ji­nan­ti oda įgau­na ki­to­kią struk­tū­rą – jo­je padaugėja elas­ti­no ir ko­la­ge­no“, – sa­kė E.Nor­vai­šas.

Pasak jo, šį lazerį išbandyti nori daugelis žmonių. „Reabilitacijos ir plastikos chirurgijos taikymas po vienu stogu – nemaža naujovė. Dėl šios priežasties „Gradiali“ negalima lyginti su jokiomis SPA procedūras ar sveikatinimo paslaugas teikiančiomis įstaigomis. Inovatyvią idėją mes įkūnijome pirmieji“, – sakė „Gradiali“ vadovas.

Pas­kui K.Nas­top­ką – mi­nios

Sa­na­to­ri­jo­je „Gra­dia­li“ su­bur­ta pro­fe­sio­na­lių sa­vo sri­ties ži­no­vų ko­man­da ne tik tei­kia aukš­čiau­sios ko­ky­bės pa­slau­gas, bet ir dėl sa­vo pa­tir­ties bei at­lik­tų dar­bų trau­kia žmo­nes iš vi­sos Lie­tu­vos.

„Džiau­gia­mės sa­vo ko­man­do­je tu­rė­da­mi iš­skir­ti­nį žmo­gų – Kon­ra­dą Nas­top­ką. Dip­lo­muo­tas psi­chiat­ras ir vie­nas žy­miau­sių ref­lek­so­te­ra­peu­tų žmo­nėms pa­de­da aku­punk­tū­ra. Be to, me­di­kas pa­si­žy­mi ypa­tin­gais ge­bė­ji­mais – ge­ba ma­ty­ti dau­giau nei ki­ti žmo­nės“, – kal­bė­jo E.Nor­vai­šas.

Gy­dy­to­jas K.Nas­top­ka aku­punk­tū­ra už­sii­ma jau net ke­tu­ris de­šimt­me­čius. Su­sit­var­ky­ti su už­klu­pu­sio­mis li­go­mis pa­cien­tai pas me­di­ką va­žiuo­ja net iš už­sie­nio.

„Kal­bos apie šį žmo­gų sklin­da iš lū­pų į lū­pas. Daž­niau­siai tie, kas pa­bend­ra­vo su šiuo nuo­sta­biu me­di­ku, grįž­ta dar kar­tą. K.Nas­top­ka ne tik at­lie­ka gy­do­mą­sias pro­ce­dū­ras, bet ir pa­de­da žmo­gui iš­siaiš­kin­ti, ko­dėl jo gy­ve­ni­me ne vis­kas vyks­ta pa­gal pla­ną. Daž­nai me­di­kas, pa­bend­ra­vęs su pa­cien­tu, li­gas ir ne­ga­la­vi­mus nu­sta­to grei­čiau, nei at­lie­kant me­di­ci­ni­nius ty­ri­mus“, – pa­ste­bė­jo pa­šne­ko­vas.

Pa­sak jo, sa­na­to­ri­jo­je „Gra­dia­li“ gre­ta tra­di­ci­nės me­di­ci­nos žmo­gui ban­do­ma pa­gel­bė­ti ir ne­tra­di­ci­niais me­to­dais.

„No­ri­me keis­ti pa­cien­tų po­žiū­rį į svei­ka­tą. Ser­gan­čiam žmo­gui ga­li pa­dė­ti ne tik vi­siems pui­kiai ži­no­mi gy­dy­mo bū­dai, bet ir gau­sy­bė įvai­rių pro­ce­dū­rų. Įs­tai­go­je ir siū­lo­me vi­są komp­lek­są pa­slau­gų, kad žmo­gus ga­lė­tų rink­tis ir su­pras­ti, kas jo kū­nui ir sie­lai tin­ka la­biau­siai“, – aiš­ki­no E.Nor­vai­šas.

Pe­di­kiū­ras – ser­gan­tie­siems

Įs­tai­gos va­do­vas kons­ta­ta­vo fak­tą, kad sa­na­to­ri­ja „Gra­dia­li“ yra vie­nin­te­lė svei­ka­ti­ni­mo įstai­ga Pa­lan­go­je, tu­rin­ti cuk­ri­nio dia­be­to pė­dos spe­cia­lis­tą.

„Pe­di­kiū­rą da­ro ne pa­pras­tas žmo­gus, už­sii­man­tis kos­me­ti­ne pro­ce­dū­ra, bet as­muo, ku­ris dia­be­ti­nės pė­dos prie­žiū­ros ka­bi­ne­te ser­gan­tie­siems cuk­ri­niu dia­be­tu at­lie­ka gy­do­mą­jį pe­di­kiū­rą, ku­rį su­da­ro pa­cien­to pė­dų nuo­spau­dų, su­ra­gė­ju­sios odos ša­li­ni­mas, svei­kų ir de­for­muo­tų na­gų kir­pi­mas, de­for­muo­tų na­gų šli­fa­vi­mas spe­cia­lia įran­ga, įau­gu­sių ir gry­be­lio pa­žeis­tų na­gų prie­žiū­ra, pa­dų šli­fa­vi­mas“, – tei­gė va­do­vas.

Anot jo, sa­na­to­ri­jo­je vei­kia mo­der­ni, nau­jau­sio­mis tech­ni­nė­mis idė­jo­mis pa­grįs­ta tech­no­lo­gi­ja, skir­ta ne­skaus­min­gai ir kom­for­ta­bi­liai su­tvar­ky­ti pa­cien­to pė­das.

Kaip tei­gė E.Nor­vai­šas, pa­si­rū­pin­ti sa­vo ko­jo­mis svar­bu ne tik svei­kiems žmo­nėms. Ypač ši pro­ce­dū­ra rei­ka­lin­ga ser­gan­tie­siems dia­be­tu. Dėl su­tri­ku­sios krau­jo­ta­kos at­si­ra­du­sios žaiz­dos sun­kiai gy­ja, at­si­ran­da pė­dų opos, gang­re­na. Pė­dos pa­žei­di­mai bū­din­gi 50 pro­c. ser­gan­čių­jų cuk­ri­niu dia­be­tu. To­dėl ser­gan­tie­siems šia li­ga la­bai svar­bu ži­no­ti apie pė­dų ir na­gų prie­žiū­rą, hi­gie­ną bei pa­to­gios ava­ly­nės svar­bą.

Esant dia­be­ti­nei neu­ro­pa­ti­jai, su­ma­žė­ja ga­lū­nių jaut­ru­mas, jos tam­pa leng­vai pa­žei­džia­mos – ne­jau­čia­ma nu­try­ni­mų, nuo­spau­dų, vys­to­si va­di­na­mo­ji dia­be­ti­nė pė­da.

Ruošia įspūdingą šventę

Sanatorija „Gradiali“ rūpinasi ne tik žmonių fizine bei psichologine sveikata, bet ir gera nuotaika. Naujųjų metų naktį sveikatos centre klientų laukia nuotaikinga programa ir išskirtinis šventinis renginys.

Svečius linksmins populiarus atlikėjas Mino, gerą nuotaiką kurs varjetė šokėjų grupė bei didžėjus. Šventės dalyviai galės mėgautis gardžia vakariene žvakių šviesoje, o vakaro kulminacija taps vidurnaktį dangų nušviesiantis spalvingas fejerverkas.

„Skanus maistas, gera muzika ir netoliese ošianti jūra Naujųjų metų sutikimą, atvykusiems į sanatoriją, pavers įsimintinu vakaru“, – žadėjo įstaigos vadovas.

Sanatorija „Gradiali“ įsikūrusi Palangoje, Vanagupės g. 15. Mob. tel. +370 616 54213. El.paštas – info@gradiali.com. Internetinė svetainė – www.gradiali.com.

Užs. 1183154

GALERIJA

  • Palangos sanatorijoje „Gradiali“ – unikalios paslaugos
  • Palangos sanatorijoje „Gradiali“ – unikalios paslaugos
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

zxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxzxz gz

SUSIJUSIOS NAUJIENOS