Planus dėl paslaugų atnaujinimo jau pateikė apie 250 gydymo įstaigų | Diena.lt

PLANUS DĖL PASLAUGŲ ATNAUJINIMO JAU PATEIKĖ APIE 250 GYDYMO ĮSTAIGŲ

Planus dėl paslaugų atnaujinimo jau pateikė apie 250 sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigų, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

„Dirbame su pateiktais tiek ambulatorinių sveikatos priežiūros įstaigų, tiek stacionarinių įstaigų paslaugų atnaujinimo planais, šių planų mes turime šiai dienai apie 250“, – per spaudos konferenciją Seime ketvirtadienį sakė R. Lingienė.

Pasak NVSC atstovės, didžioji dalis planinių paslaugų atnaujinimo dokumentaciją pateikusių įstaigų buvo ambulatorinės, planus dėl stacionarinių paslaugų kol kas yra pateikusios šešios įstaigos.

R. Lingienė pažymėjo, kad sveikatos priežiūros įstaigos pačios priima sprendimus atnaujinti planines paslaugas, tam nereikia atskiro NVSC sprendimo.

„Pateikusios NVSC planus gali pradėti veiklą be jokio stabdymo, be jokio atskiro įvertinimo. (...) Paslaugų atnaujinimas ir šių planų patvirtinimas yra absoliučiai įstaigų administracijų ir infekcijų kontrolės specialistų atsakomybė“, – teigė centro atstovė.

Praėjusios savaitės Vyriausybės sprendimu gydymo įstaigos gali atnaujinti dienos chirurgijos, stacionarines medicininės reabilitacijos paslaugas, konsultacijas, diagnostines procedūras ir kitas planines paslaugas.

Šias paslaugas jos gali pradėti teikti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui pateikusios paslaugų atnaujinimo planus.

Planuose turi būti numatytas lovų rezervas koronavirusu sergantiems pacientams, rizikos grupės ir kitų pacientų srautų valdymas.

Planinės sveikatos priežiūros paslaugos buvo nutrauktos kovo viduryje šalyje paskelbus visuotinį karantiną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS