Premjerė: ieškosime būdų „prinešti“ skiepą prie kiekvieno žmogaus | Diena.lt

PREMJERĖ: IEŠKOSIME BŪDŲ „PRINEŠTI“ SKIEPĄ PRIE KIEKVIENO ŽMOGAUS

Lėtėjant skiepijimosi nuo koronaviruso tempams, bus siekiama „prinešti“ vakciną arčiau kiekvieno tai padaryti norinčio žmogaus, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Ji pirmadienį sakė mananti, kad vis dar įmanoma paskiepyti 70 proc. gyventojų iki vasaros vidurio.

„Turbūt, kad įmanoma, bet įtariu, kad dalis žmonių tiesiog taip perskaitė žinias apie gerėjančią epidemiologinę būklę ir galbūt nutarė atidėti skiepijimosi sprendimus rudeniui“, – sakė premjerė.

„Tai būtų labai blogai, jeigu taip, nes kuo daugiau ir kuo greičiau bus paskiepyta Lietuvoje žmonių, tuo mažesnis šansas bus plisti mutacijai“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji ragino žmones pasidomėti, kokia situacija šiuo metu yra Jungtinėje Karalystėje, kur tarp nepasiskiepijusių žmonių, kurių ten mažiau nei Lietuvoje, sparčiai plinta delta mutacija.

Įtariu, kad dalis žmonių tiesiog taip perskaitė žinias apie gerėjančią epidemiologinę būklę ir galbūt nutarė atidėti skiepijimosi sprendimus rudeniui.

„Labai būtų gaila, jeigu visas pastarojo laikmečio laimėjimas, kurį tikrai pavyko visiems sutelktai pasiekti, būtų nubrauktas todėl, kad vėl reikėtų grįžti prie tų pačių diskusijų, kurios buvo nuo pat Vyriausybės darbo pradžios“, – sakė ji.

Todėl premjerė žadėjo ieškoti būdų padaryti vakciną prieinamesnę kiekvienam žmogui.

„Tikrai ieškosime su Sveikatos apsaugos ministerija visų būdų, kaip prinešti tą skiepą iki kiekvieno, kuris pasiskiepytų, kuo arčiau“, – sakė I. Šimonytė.

Pasak jos, matoma, kad didelio populiarumo sulaukia Nacionalinio kraujo centro keliaujantys skiepijimo centrai, kur žmonės noriai laukia eilėse, net ir turėdami galimybes pasiskiepyti užsiregistravę sau patogiu metu.

„Jeigu tai veikia, reikia tas priemones, kurios veikia, naudoti platesniu mastu ir nesvarbu, ar tai Palangoje, kur bus daug žmonių, ar prekybos centruoti bus – galimybes pasiskiepyti arti ir greitai reikia suteikti, nes tai yra labai svarbu“, – kalbėjo premjerė.

Ji taip pat sakė, kad karantinas nebus tęsiamas tuo atveju, jeigu epidemiologai įvertins, kad būtinus saugumo ribojimus galima užtikrinti esant ekstremaliosios situacijos režimui.

„Tai čia epidemiologų užduotis bus pasiūlyti tuos apribojimus, kurių reikia ir jeigu jie gali būti nustatyti visi vadovaujantis Civilinės saugos įstatymu kaip ekstremaliosios situacijos apribojimai, tuomet karantino kaip žodžio galbūt mes ir galėsime atsisakyti kuriam laikui. Norėčiau, kad visam laikui, bet garantuoti, deja, negaliu“, – kalbėjo premjerė.

„O jeigu tam tikri svarbūs apribojimai vis dėlto yra galimi tik esant karantino režimui, tada tie apribojimai tokiame režime ir turėsi išlikti – čia yra teisinis klausimas“, – pridūrė ji.

Šiuo metu karantinas Lietuvoje galioja iki birželio galo.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

ku ku

idiotams pajungė internetą durnynuose.

Benešdami

Vakcinas tik trūkio negaukit.

Nu

Šikmonyte, susikišk tuos skiepus kur tik lenda. Skyliu daug turi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS