PSO: dar daug neatsakytų klausimų apie koronaviruso kilmę | Diena.lt

PSO: DAR DAUG NEATSAKYTŲ KLAUSIMŲ APIE KORONAVIRUSO KILMĘ

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) teigimu, dar yra daug neatsakytų klausimų apie naujojo koronaviruso kilmę. Jis Kinijoje pirmą kartą galėjo pasireikšti nebūtinai Uhane, pirmadienį Ženevoje pareiškė PSO ekspertas Michaelis Ryanas. „Yra spragų epidemiologiniame landšafte“, – sakė jis.

Dar reikalinga daug išsamių tyrimų, kad būtų nustatyta, kur virusas – Uhane ar kur kitur – gyvūno buvo perneštas žmogui, kalbėjo M. Ryanas. Pirmą kartą pavojaus signalas dėl naujojo koronaviruso sukeliamos plaučių ligos nuskambėjo Kinijos mieste, tačiau esą tai nebūtinai reiškia, kad jis ir buvo pradinė plitimo vieta.

Tik kai bus rasti pirmieji pacientai, bus galima ieškoti šaltinio tarp gyvūnų. „Priešingu atveju tai adatos ieškojimas šieno kupetoje“, – sakė M. Ryanas. Jau parengtos atitinkamos studijos, kurios bus darbo pagrindas PSO tarptautinei komandai, kuri Kinijoje nuodugniai aiškinsis visus klausimus.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas dar kartą agitavo dėvėti kaukes. Jos esą ne tik suteikia apsaugą, bet ir yra solidarumo ženklas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

liurbiai

gyvunas cia ne prie ko,tai kinu gaminys Zemes Zmoniu Zudymams,be jokios atsakomybes pries Zmonija.... !!!!!!!

o

Trumpas teisingai nutare nef inansuot situ obamos iremintu prachvostu ir laikas butu tuos negrus isvaikyt bet matai sorosas su bilu finansuoja tai musu debi/lams proga pasimelzt bet nepamasto kad atei/s toks lai/kas ir teks atsakyt tai tie spausdinti popieriukai nepades galesit savo bunkerio sienas istapetuot?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS