PSO koronaviruso protrūkį skelbia pandemija | Diena.lt

PSO KORONAVIRUSO PROTRŪKĮ SKELBIA PANDEMIJA

  • 11

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) COVID-19 protrūkį skelbia pandemija.

Tai paskelbta trečiadienį.

„Pandemija nėra tas žodis, kuriuo galima švaistytis. Tai yra žodis, kurį netinkamai pavartojus galima sukelti nepagrįstą baimę ar nepagrįstą susitaikymą, kad kova baigėsi ir tai gali privesti prie bereikalingų kančių ir mirties“, – sakė PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Jis teigė esąs sunerimęs dėl Covid-19 plitimo ir sunkios ligos eigos bei nepakankamų veiksmų kovojant su ja.

„Covid-19 galima laikyti pandemija“, –  žurnalistams Ženevoje sakė PSO vadovas.

Be to, jis teigė, kad susirgimų ir mirčių skaičius ateinančiomis dienomis ir savaitėmis augs.

„Niekada iki šiol nebuvome susidūrę su koronaviruso sukelta pandemija“, – pabrėžė PSO vadovas.

Jis pridėjo, kad Iranas daro viską, ką gali, kad suvaldytų viruso protrūkį, bet valstybei reikia daugiau resursų.

Kinija tebėra labiausiai viruso paveikta šalis pasaulyje. Ten užfiksuota per 80 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 3 tūkst. mirčių.

Koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 110 tūkst. žmonių ir jis pareikalavo per 4 tūkst. gyvybių. Tačiau virusas sparčiai plinta ir Europoje, ypač – Italijoje, kur antradienį aukų skaičius išaugo trečdaliu iki 631.

„Esame giliai sunerimę tiek dėl grėsmingo plitimo lygio ir stiprumo, tiek dėl grėsmingo neveiksnumo lygio“, – per spaudos konferenciją kalbėjo PSO vadovas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

ALGIS

SENIAI TAI REIKĖJO PADARYT

SOS

Jei Lietuvos valdžia nepriims skubių griežtų sprendimų dėl sienų uždarymo sulauksime dar skausmingesnių rezultatų nei Šiaurės Italijoje. Pandeminis užkratas sparčiai plinta, mūsų medikai neaprūpinti priemonėmis, kvėpavimą palaikančiais aparatais, juk net dezinfekuojančio skysčio nėra.

Adolfas

usa ,stabdo visus skrydzius is europos i usa , europa apsivalys tukstanciais nuo senuku,gaila ,kad vietiniai,o ne atejunai ,liudna bet teks su tuo susitaikyt,Lietuva tranzitine Karaliauciuje yra susirgusiu ,Lenkijoje ,Latvijoje Baltarusijoje,haholu daug pirmyn atgal laksto, tik va idomu kiek bus cia ...... .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS