PSO perspėja dėl COVID-19 pavojaus jaunimui | Diena.lt

PSO PERSPĖJA DĖL COVID-19 PAVOJAUS JAUNIMUI

  • 1

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį perspėjo, kad kai kuriose šalyse išaugusį koronaviruso plitimą skatina sumažėjęs jaunimo saugojimasis nuo infekcijos.

„Jauni žmonės nėra nenugalimi, – per virtualią spaudos konferenciją Ženevoje sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adanomas Gebrejesusas). – Jauni žmonės gali užsikrėsti, jauni žmonės gali mirti ir jauni žmonės gali perduoti virusą kitiems. Jauni žmonės privalo imtis tų pačių atsargumo priemonių, kad apsaugotų save ir visus kitus.“

Nors pandemija daugiausia paveikė vyresnio amžiaus žmones ir gretutinėmis ligomis sergančius asmenis, PSO vadovas pabrėžė, kad „jaunesniems žmonėms taip pat iškilusi rizika“.

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas apgailestavo, kad didelis iššūkis bandant sulaikyti koronaviruso plitimą yra „įtikinti jaunesnius žmones dėl šios rizikos“.

Jis atkreipė dėmesį į įrodymus, kad „kai kuriose šalyse šoktelėjusį atvejų skaičių iš dalies lemia jaunesni žmonės, vasarą leidžiantys sau mažiau saugotis“.

PSO epidemiologė Maria van Kerkhove (Marija van Kerkchovė) ypač apgailestavo, kad naktiniai klubai daugelyje vietų tapo užkrėtimo „stiprintuvais“.

„Mes prašome visų žmonių, įskaitant jaunimą, būti savo rizikos valdytojais“ ir vengti elgesio, kuris lengvai padidintų ligos plitimą, kalbėjo ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

JUK

PSO tai obamos negru valdoma ir soros finansuojama sutve kuri zino visus scenarijus nes juos kuria?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS