PSO sudarė tipinį beždžionių raupais sergančio paciento profilį | Diena.lt

PSO SUDARĖ TIPINĮ BEŽDŽIONIŲ RAUPAIS SERGANČIO PACIENTO PROFILĮ

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), remdamasi statistiniais duomenimis, sudarė tipinį beždžionių raupais sergančių pacientų profilį. PSO ketvirtadienį Ženevoje pranešė, kad tai daugiausiai jaunesni nei 40 metų vyrai, gyvenantys Europoje ir turintys lytinių santykių su kitais vyrais. Dabartinio protrūkio labiausiai paveiktos šalys yra Vokietija, Didžioji Britanija ir Ispanija – čia registruota po daugiau kaip tūkstantį susirgimų.

Iš 6 027 pasaulyje registruotų beždžionių raupų atvejų 81,6 proc. tenka Europai. Tai labiausiai dabartinio ligos protrūkio paveiktas pasaulio regionas. Beždžionių raupai, kurie paprastai pasireiškia Centrinės ir Vakarų Afrikos šalyse, nuo gegužės plinta ir kitose Žemės dalyse. Iki šiol liga, PSO duomenimis, registruota maždaug 60 valstybių.

Birželio 23 dieną PSO ekspertai svarstė, ar dėl beždžionių raupų skelbti tarptautinio masto ekstremalią visuomenės sveikatai situaciją, tačiau prieita prie išvados, kad ši riba dar nepasiekta.

Tarp tipiškų ligos simptomų yra karščiavimas, padidėję limfmazgiai ir bėrimas. Liga perduodama artimo fizinio kontakto metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Homoseksuasilas

Kas daba bus... kas daba bus..?

LAPE SIAURINE

dieve brangus,paziurint kokiu tik veneriniu ligu kasdien neatsiranda,tai palygint triperi su siandienos bezdzionraupais,tai tik lengvas nesusipratimas

ddd

Gamta nemegsta netvarkos,pati juos naikina..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS