PSO tikisi netrukus sulaukti tikslesnių duomenų apie naujas koronaviruso atmainas | Diena.lt

PSO TIKISI NETRUKUS SULAUKTI TIKSLESNIŲ DUOMENŲ APIE NAUJAS KORONAVIRUSO ATMAINAS

Tyrimai dėl naujos koronaviruso atmainos tęsiasi. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ateinančiomis dienomis ar savaitėmis tikisi atitinkamų Didžiojoje Britanijoje ir Pietų Afrikoje vykdomų studijų rezultatų, pirmadienį Ženevoje sakė PSO ekspertė Maria Van Kerkhovė. Tokiems tyrimams esą reikia laiko.

„Mutacijos yra normalu, mutacijų buvo tikėtasi. Kuo labiau virusas cirkuliuoja, tuo daugiau galimybių, kad jis mutuos“, - sakė ekspertė. Vienas svarbiausių klausimų dabar, anot jos, yra tai, ar vakcina bus veiksminga nuo naujos viruso atmainos.

Praėjus metams po to, kai iš Kinijos buvo gauti pirmieji duomenys apie naująjį koronavirusą, PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas paragino šalis pasimokyti iš pandemijos. Nors esą išaugo tokių iššūkių suvokimas, tačiau dar reikia laiko pasiruošti panašioms krizėms ateityje. „Virusas apnuogino mūsų problemas“, - kalbėjo PSO vadovas. Tai apima nelygybę, skurdą ir atskirtį.

Jam pačiam šie metai esą buvo itin sunkūs. „Mano šalį ištikę sunkumai“, - kalbėjo Etiopijoje gimęs T. A. Ghebreyesusas. Jo gimtajame Tigrajaus regione gyvena daug giminaičių, įskaitant jaunesnį brolį, apie kurio likimą jis nieko nežino. „Lyg būtų negana COVID‘o“, - pridūrė jis.

Etiopijoje tęsiasi ginkluotas konfliktas tarp Tigrajaus liaudies išsivadavimo fronto (TPLF) ir centrinės vyriausybės Adis Abeboje. Dėl šio konflikto į Sudaną pabėgo per 50 000 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS