PSO: vakcina nereiškia koronaviruso eliminavimo | Diena.lt

PSO: VAKCINA NEREIŠKIA KORONAVIRUSO ELIMINAVIMO

Vien tik vakcinavimo nepakaks pandemijai baigti, penktadienį perspėjo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

PSO perspėjo dėl galimo apgaulingo nusiraminimo, esą manymas, kad netrukus gyventojai bus pradėti skiepyti, tad krizė pasibaigė, yra klaidingas.

„Vakcina nėra lygi COVID-19 eliminavimui“, – virtualios spaudos konferencijos metu sakė PSO nepaprastųjų atvejų vadovas Michaelis Ryanas.

„Patys skiepai šios užduoties neįgyvendins“, – teigė jis, ir pabrėžė, kad vakcinos kitų metų pirmaisiais mėnesiais dar nebus visiems prieinamos.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas kiek anksčiau teigė, kad pažanga, sprendžiant vakcinos klausimą, „pakelia ūpą ir dabar pradedame po truputį matyti šviesą tunelio gale.“

Vis dėlto PSO yra susirūpinusi dėl vis dažniau pasitaikančio žmonių įsitikinimo, kad pandemija jau beveik praėjo. „Tiesa ta, kad šiuo metu daugelyje šalių virusas perduodamas itin greitai, ligoninės, intensyvios terapijos skyriai yra perpildyti, o medikai apkrauti darbu“, – teigė PSO vadovas.

Penktadienį bendras COVID-19 atvejų skaičius pasaulyje perkopė 65 mln.

„Pandemija truks dar ilgai, o sprendimai, kuriuos ateinančiomis dienomis priims šalių lyderiai ir piliečiai, nulems protrūkio eigą trumpuoju laikotarpiu ir tai, kada pandemija apskritai pasibaigs“, – sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

mumu

Siūlo nesiskiepyti

Anonimas

neaisku kokio su.... prisipirks

Gražus

Lietuviškas žodis eli minavimas .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS