Ragina suskubti pasiskiepyti stiprinamąja vakcinos nuo COVID-19 doze | Diena.lt

RAGINA SUSKUBTI PASISKIEPYTI STIPRINAMĄJA VAKCINOS NUO COVID-19 DOZE

  • 0

Vyriausybė primena, kad šių metų lapkritį buvo pakeistas galimybių paso galiojimo algoritmas: gruodžio 28 d. galimybių pasas nustos galioti tiems gyventojams, kurie skiepijosi prieš daugiau nei septynis mėnesius (210 dienų).

Kaip rašoma Vyriausybės pranešime, visi nurodyti asmenys, taip pat ir kiti Lietuvos gyventojai turėtų suskubti pasiskiepyti stiprinamąja vakcinos doze (tai bus trečioji vakcinos dozė pasiskiepijusiems „Comirnaty“ arba „Spikevax“ vakcinomis arba antroji pasiskiepijusiems „COVID-19 Vaccine Janssen“).

„Mokslininkų duomenimis, atsparumą omikron ir kitoms COVID-19 atmainoms labiausiai didina vakcinacija, todėl kviečiame Lietuvos gyventojus nedelsti – skiepytis stiprinamąja doze galima praėjus trims mėnesiams po pasiskiepijimo pagal visą skiepijimo schemą“, – atkreipia dėmesį Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

„Suprantame, kad kintantys reikalavimai įneša tam tikros sumaišties, tačiau ne Vyriausybė, o virusas – jo plitimo greitis, pavojus medikams ir visiems mums – lemia vienus ar kitus sprendimus. Mūsų saugumas – bendra mūsų visų atsakomybė“, – pažymi Vyriausybės kanclerė.

Primenama, kad pasiskiepyti pirmą kartą arba gauti stiprinamąją COVID-19 vakcinos dozę gyventojai gali užsiregistravę internetu www.koronastop.lt arba telefonu 1808. Pasiskiepyti taip pat galima ir kai kuriose sveikatos priežiūros įstaigose pas šeimos gydytoją. Norintiems sužinoti, ar pasirinkta asmens sveikatos priežiūros įstaiga vykdo skiepijimą nuo COVID-19, rekomenduojama kreiptis į sveikatos priežiūros įstaigos registratūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS