Renkantis kasdieninę kosmetiką, vyrai daro vieną klaidą | Diena.lt

RENKANTIS KASDIENINĘ KOSMETIKĄ, VYRAI DARO VIENĄ KLAIDĄ

  • 3

Stereotipai visuomenėje kažkada suformavo rimtą nuostatą, kad odos priežiūros, kosmetikos priemonės skirtos tik moterims. Netiesa. Tokios priemonės kaip veido ir rankų kremai, šampūnas ar prausiklis – produktai, be kurių kasdieną sunkiai įsivaizduoja ir vyrai. 

Vyriškų kosmetikos priemonių pasiūla po truputį auga, tačiau, specialistai pastebi, kad vyrai vis dar yra linkę daryti tam tikras klaidas jas besirinkdami.

Universali priemonė – ne išeitis

Pasak specialistų, vyrų susidomėjimas kosmetika, odos priežiūros priemonėmis iš tiesų auga, vis dažniau šalia įprastų skutimosi priemonių jie renkasi veido ir rankų kremus, balzamą ar vyriškus šampūnus. „Eurovaistinės“ grožio specialistė, kosmetologė G. Simonaitytė atkreipia dėmesį, kad vyrai dažniausiai vaistinėse ieško produktų, kuriuose būtų viskas viename – šampūnas, dušo želė ir prausiklis.

„Vaistinėje pastebime, kad kur kas labiau savimi rūpinasi jaunoji karta. Atėję pas mus jie ieško ne tik šampūno, bet ir veido ar rankų kremo bei priemonių spuogams gydyti. Kai kurie vyrai, ypač vyresni, nemėgsta apsikrauti nereikalingais daiktais, tad ir jų pirkinių krepšelis vis dar apsiriboja skutimosi priemonėmis ir šampūnu“, – teigia G. Simonaitytė.

Pasak dermatovenerologės A. Dumbliauskienės, manydami, jog kasdienei priežiūrai užtenka vienos universalios kosmetikos priemonės, vyrai labai klysta.

Tik labai gerą odą turintis vyras gali sau leisti naudoti produktą, skirtą, pavyzdžiui, tiek plaukams, tiek veidui, tiek kūnui.

„Tik labai gerą odą turintis vyras gali sau leisti naudoti produktą, skirtą, pavyzdžiui, tiek plaukams, tiek veidui, tiek kūnui. Priemonės, kurias naudojate ir plaukams, ir odai, yra per daug agresyvios. Jose gausu medžiagų, kurios nušarmina odą ir sukelia šerpetojimą bei sausumą“, – perspėja gydytoja.

Trys svarbiausios priemonės

A. Dumbliauskienė sako, kad kasdieniniai odos priežiūrai vyrams reikėtų turėti tris skirtingas priemones.

„Jaunų vyrų oda yra linkusi riebaluotis, tad jiems rekomenduojama kiekvieną dieną naudoti prausiklį, kuris būtų skirtas riebiai arba kombinuotai odai. Jis neišsausina odos, bet sureguliuoja jos švarą ir neleidžia plėstis riebalų liaukoms. Vyresni vyrai turėtų rinktis kiek kitokį prausiklį, nes vyresniame amžiuje oda yra linkusi sausėti“, – pabrėžia gydytoja.

Pasak jos, dėl klimato kaitos vyrams odą taip pat reikėtų nuolatos drėkinti. Žiema ji stipriai dehidratuoja dėl šildomų patalpų, vasarą – dėl šilumos ir gausaus prakaitavimo.

„Kasdieniniam naudojimui, patarčiau rinktis lengvos tekstūros drėkinantį kremą, kuris tiks visais metų laikais ir bet kokiam odos tipui. Naudoti jį reiktų vieną kartą per dieną, pavyzdžiui, ryte nusiprausus, kai jaučiamas tempimas. Tačiau tepti galima ir vakare, odai nepakenksite“, – pataria gydytoja.

Vyrams rekomenduojama naudoti ir lengvos tekstūros greitai susigeriantį paakių kremą, kurio sudėtyje nebūtų parfumuotų medžiagų.

Skirtumų mažai

Vertinant sudėtį, skirtumas tarp vyriškos ir moteriškos kosmetikos yra labai nedidelis, tačiau kartais jis egzistuoja. „Vyriška kosmetika dažniausiai skiriasi savo įpakavimu bei itin aštriu kvapu. Tuo tarpu, moteriška kosmetika turi švelnesni kvapą ir joje naudojama silikatų klasės mineralų, kurie paslepia raukšles, suteikia odai švytėjimo ir blizgesio“, – skirtumus vardija G. Simonaitytė.

Ji atkreipia dėmesį, kad šiek tiek skirtumų yra ir renkantis šampūnus. „Pavyzdžiui, šampūnai nuo plaukų slinkimo vyrams ir moterims skiriasi. Jeigu žiūrėsime anatomiškai, vyro ir moters plauko struktūra nėra identiška, todėl tiek vienai, tiek kitai lyčiai plaukai slenka skirtingai. Tokias priemones kiekvienam žmogui parenkame individualiai, pagal slinkimo intensyvumą ir jau padarytą žalą“, – sako konsultantė.

Tačiau, jeigu kalbėsime apie dermatologinę kosmetiką, ji yra skirstoma ne pagal lytį, o pagal paskirtį.  Dermatovenerologės A. Dumbliauskienės teigimu, ši kosmetika subalansuota tiek vyrams, tiek moterims.

„Tai hipoalerginės, bekvapės, saugios sudėties priemonės, kurios yra skirstomos tik pagal odos tipą ir vyraujančią problemą: sausai, kapiliarinei ar spuoguotai odai. Svarbiausia tokias priemones tinkamai pasirinkti ir taisyklingai naudoti“, – tikina gydytoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

GINTAS

tikras vyras turi kvepeti snapsu ir rukalais ar neplautom kojinem

hobo

nepirkit chemijos iš vaistinių. www.patikrintalaiko.lt - viskas, ko reikia vyrui

T

Visokie kremai,losjonai tik užkemša odos poras ir trukdo odai kvėpuoti,naudos iš jų nėra.Nauda tik prekybininkams ir gamintojams, jie ir užsako tokius straipsnius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS