Rusija kitą savaitę pradės masinį gyventojų skiepijimą nuo COVID-19 | Diena.lt

RUSIJA KITĄ SAVAITĘ PRADĖS MASINĮ GYVENTOJŲ SKIEPIJIMĄ NUO COVID-19

Rusija kitos savaitės pabaigoje ketina pradėti masinį gyventojų skiepijimą nuo koronaviruso.

Tam bus panaudota 2 mln. rusiškos vakcinos „Sputnik V“ dozių, trečiadienį virtualioje konferencijoje sakė prezidentas Vladimiras Putinas, kurį cituoja valstybinė agentūra TASS.

Tokio kiekio vakcinos užteks milijonui žmonių, nes imunitetui įgyti reikalingos dvi skiepų dozės. Pradžioje savanoriškai bus skiepijami medikai ir gydytojai, o tada žingsnis po žingsnio – likę gyventojai.

Nepaisant užsienio mokslininkų dvejonių, Rusija rugpjūčio pradžioje registravo „Sputnik V“ vakciną. Tai padaryta dar pieš svarbią trečiąją bandymų fazę, kai su savanoriais bandomas preparato efektyvumas ir stebimas šalutinis poveikis. Ši bandymų fazė jau vyksta pusketvirto mėnesio. Joje dalyvauja ir kitos šalys, pavyzdžiui, Baltarusija ir Venesuela.

V. Putinas naujų Gynybos ministerijos medicinos centrų atidarymo proga sakė, kad vakcinos gamintojai ir medicinos įstaigos pasirengusios vakcinacijai. „Ženkime šį pirmąjį žingsnį“, - sakė jis. Rusija jau yra registravusi ir antrąją vakciną, dar viena kuriama.

Didžiausia pagal plotą Žemės valstybė jau daug mėnesių kovoja su dramatiškai augančiais naujų Covid-19 infekcijų skaičiais. Trečiadienį pranešta apie 25 345 naujus atvejus. Be to, mirė dar 589 asmenys – tai aukščiausias paros rodiklis. Bendras mirčių skaičius Rusijoje viršija 41 000.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS