S. Čaplinskas: dabar vienas į kitą turėtume žiūrėti kaip į galimai užsikrėtusį | Diena.lt

S. ČAPLINSKAS: DABAR VIENAS Į KITĄ TURĖTUME ŽIŪRĖTI KAIP Į GALIMAI UŽSIKRĖTUSĮ

  • 24

Šiuo metu vyrauja vietiniai užsikrėtusių COVID-19 infekcija atvejai, tai reiškia, kad negalima atsipalaiduoti ir kiekvieną gyventoją reikia vertinti kaip galbūt užsikrėtusį, sako Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas.

„Turim suprasti vieną dalyką, deja, kiekvienas Lietuvos pilietis, kiekvieno iš mūsų turėtų būti vertinamas kaip galimai užsikrėtęs naujuoju koronavirusu“, – LRT radijui antradienį sakė S. Čaplinskas.

Anot jo, šiuo metu dauguma nustatomų koronaviruso atvejų – vietiniai.

„Nuo kovo 25 dienos susilygino diagnozuotų atvejų, kurie užsikrėtė užsienyje ir čia, Lietuvoje. Dabar jau vyrauja vietinis užsikrėtimo kelias, daugiau nei 80 proc. užsikrėtimų yra vietiniai“, – sakė S. Čaplinskas.

Turim suprasti vieną dalyką, deja, kiekvienas Lietuvos pilietis, kiekvieno iš mūsų turėtų būti vertinamas kaip galimai užsikrėtęs.

Pasak ULAC vadovo, tai rodo, kad atsipalaiduoti nereikėtų. tačiau taip pat sakė, jog būtų galima svarstyti apie tam tikrą karantino švelninimą atsakingam verslui, tuo pačiu laikantis svarbiausių karantino saugumo sąlygų.

ULAC vadovas taip pat teigė, jog greta šiuo metu atliekamų molekulinių tyrimų, nustatančiųjų užsikrėtusiuosius COVID-19, svarbu pradėti atlikti ir serologinius tyrimus, kurie atsako į klausimą, kas yra susidūrę su virusu ir kas galbūt jau yra įgiję imunitetą nuo viruso.

Pirmadienio duomenimis, Lietuvoje patvirtinta 843 koronaviruso atvejai, 15 žmonių mirė, aštuoni pasveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

kinas

taip,nes tik taip isvengsit mirties.

R...

Kaip visada turi į eterį išlįsti savo kvailais,būtinai įžeidžiais komentarais visiški bemoksliai bukapročiai,kuriems mąstymas ar kultūringa nuomonės išraiška nesuvokiama.Svarbiausia iš kiekvieno išsityčioti,viską tik neigti.

Dar noreciau pasakyti

svarbiausia neskleisti panikos..moksliskai irodyta,kad stresas mazina organizmo atsparuma..taip,kad ramybes..situacija nera tokia,kokia ja piesia...ramybes,kantrybes ir svarbiausia- mylekite vieni kitus ir saugokite,nestresuokite ir kitu ir saves..kas turi kauke,bukit ramus,neturi kitas,cia jo reikalas..jus neapsikresite,jai laikysites higienos,jai organizmas sveikas..nevartokite alkoholio ir cigareciu..ir maziau pykcio,ne vienas zmogus nera kaltas del to viruso
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS