S. Skvernelis apie beveik 100 naujų koronaviruso atvejų: žinome, ką daryti | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE BEVEIK 100 NAUJŲ KORONAVIRUSO ATVEJŲ: ŽINOME, KĄ DARYTI

  • 52

Premjeras Saulius Skvernelis reaguodamas į rekordinį užsikrėtusių koronavirusu Lietuvoje skaičių savaitės pradžioje žada priimti naujus taktinius sprendimus. „Esame pasiruošę ir žinome, ką reikia daryti“, – tikino jis.

„Skubiai reaguojame į situaciją Šiauliuose ir Radviliškyje. Šiandien operacijų vadovas priėmė sprendimus dėl lokalizuotų priemonių, kurios būtinos siekiant sulėtinti ir sustabdyti viruso plitimą židiniuose“, – socialinio tinklo „Facebook“ profilyje rašė Vyriausybės vadovas.

Pasak jo, pirmadienį bus šaukiamas COVID-19 valdymo komiteto posėdis, kuriame žadama priimti naujus taktinius sprendimus, kurie leistų mažinti viruso plitimo pagreitį nestabdant gyvenimo šalies viduje.

„Naujoji realybė gyvenant su virusu žmones vargina – puikiai tą suprantu. Tačiau ne kas kita, o tik visuomenės sąmoningumas saugant save ir aplinkinius yra veiksmingiausia priemonė iki tol, kol turėsime mokslininkų ištestuotas ir patvirtintas vakcinas. To iš mūsų visų ir norėčiau dar kartą paprašyti. Beveik 100 naujų užsikrėtimo atvejų per parą – tikrai daug. Per daug. Tačiau noriu visus nuraminti ir priminti, kad esame pasiruošę ir žinome, ką reikia daryti“, – tikino S. Skvernelis.

Primename, rugsėjo 19 dienos duomenimis, šalyje patvirtinti 99 nauji koronaviro atvejai. 30 jų – Radviliškio ligoninėje. Koronavirusas patvirtintas 27 pacientams (24 Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus ir po vieną Chirurgijos, Traumatologijos ir Vidaus ligų skyrių) ir trims darbuotojams. Iš viso Radviliškio ligoninėje, šeštadienio ryto duomenimis, yra patvirtinti 38 COVID-19 ligos atvejai, iš kurių 28 yra pacientai ir dešimt darbuotojų.

Šeši atvejai Šiauliuose siejami su susirgimais viename prekybos centre. Iš viso registruota keturiolika susijusių atvejų, įskaitant patvirtintus penktadienį.

30 koronaviruso atvejų patvirtinti Radviliškio ligoninėje. Koronavirusas patvirtintas 27 pacientams ir trims darbuotojams.

Dar keturi atvejai Šiaulių apskrityje siejami su protrūkiu Šiaulių teisėsaugos įstaigose. Tai antriniai kontaktai, t. y. asmenys nėra teisėsaugos įstaigų darbuotojai. Iš viso registruota vienuolika susijusių atvejų.

Taip pat vienas atvejis Šiaulių apskrityje siejamas su židiniu siuvimo įmonėje. Asmuo nėra darbuotojas. Iš viso registruoti 47 susiję COVID-19 ligos atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

Anonimas

Ziuriu per tv ir negaliu patiketi,kazkokia muge ir tukstanciai vienas prie kito besigrudanciu zmoniu, o su kaukemis tik vienas kitas matosi.Per pacia pandenijos antraja banga,grazus vaizdas :).

nzn

skaitau ir stebiuosi, ar cia tik kauno dienos skaitytojų pusė tokie durni ir tiki viskuo, kad jiems sakoma? O šiaip galvoju, kad nesu tikras, kad sekanti valdžia nebus dar durnesnė. Tai nzn

Cha cha cha į pagalbą pradingusiai Žaliai Vištai

Kas tikit, kad Putinas idiotas – pasiskiepijo nuo koronos viruso pats ir paskiepijo savo dukrą neišbandytais ir nesertifikuotais rusiškais skiepais – spaudžiam žalią.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS