Šalies gydymo įstaigos ir globos namai pamažu atveria duris lankytojams | Diena.lt

ŠALIES GYDYMO ĮSTAIGOS IR GLOBOS NAMAI PAMAŽU ATVERIA DURIS LANKYTOJAMS

  • 3

Lietuvoje po truputį gerėjant epidemiologinei situacijai, gydymo įstaigos ir globos namai savo nuožiūra pamažu atveria duris lankytojams. Kai kurios įstaigos dar lieka uždaros, tačiau tai savaičių klausimas, praneša LNK.

Šventojo Juozapo globos namai lankytojams atviri nuo kovo, tik paradoksas – ne visiems laukti yra ko: „Laukčiau, bet neturiu ko – visi mano artimieji yra mirę, aš viena tik likusi.“

Kol lankytojai į vidų nebuvo leidžiami, globos namų gyventojai su savais pasimatydavo per balkoną arba kieme, bet tai esą nepalyginama su pasimatymu kambaryje, kur spėjama ir kavos atsigerti.

Anot globos namų vadovo, nuo kovo pradėti leisti lankytojus nuspręsta savarankiškai, kadangi ekstremalios situacijos operacijų vadovas suteikė tam teisę, kai nėra sergančiųjų.

„Priimdami sprendimą neleisti turi turėti pagrindų, kodėl neleidžia. Pagrindai gali būti ar persalo, ar pačių pacientų susirgimo atvejai“, – teigia Šv.Juozapo globos namų vadovas Patrikas Skrudupis.

Nemanoma, kad lankytojams senelių globos namai bus atviri trumpai, nes seneliai – skiepyti arba persirgę, o lankytojai įleidžiami tik sveiki, su respiratoriais ir ribotam laikui.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Išlaikant bendrus saugumo reikalavimus, lankytojai ir artimieji kviečiami, nes reikia branginti gyvenimą ir susitikimus“, – sako P.Skrudupis.

Respublikinė Panevėžio ligoninė susitikimams dar nepasirengusi. Nors Kėdainiuose, Pakruojyje, Vilniuje ir Ukmergėje ligoniai, kad ir ribotai, lankomi.

„Tai yra jų sprendimo reikalas. Negaliu atsakyti už kitas ligonines. Šiandien susirgimo atvejų Panevėžio regione – daugiau nei 2 tūkst. atvejų. Visa Lietuvos teritorija pagal susirgimų skaičių yra dar juodoje zonoje“, – sako Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojas dr. Mindaugas Vaitkus.

Išlaikant bendrus saugumo reikalavimus, lankytojai ir artimieji kviečiami, nes reikia branginti gyvenimą ir susitikimus.

Panevėžio ligoninėje neribojamas laiko tėvams būti su vaikais. Taip pat karantinas negalioja paskutinį kartą matyti sunkiai sergantį mirštantį ligonį. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sako,

kad niekas kitas geriau nežino, kada ir ar atlaisvinti suvaržymus, kaip pati įstaiga. Todėl situacija su ligonių lankymu šalyje labai skirtinga.

„Bet kokiu atveju, gydymo įstaigos vadovas atsako tiek už savo darbuotojų, tiek pacientų, lankytojų saugą ir sveikatą, ir, atsižvelgiant į visas aplinkybes, yra nustatomi tam tikri reikalavimai. Vienur jie griežtesni, kitur – ne tokie griežti“, – sako SAM Specializuotos sveikatos priežiūros skyriaus patarėja Aimė Dumšienė

Panevėžio ligoninės administracijos nuomone, ligonių lankymas Panevėžyje savaičių klausimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kol

Dulkėtos galvytes vadovaus nesuprasdamos kur randasi ir ka veblena ,ateitis tamsoje.

Dar

Gyvulių ūkis išsiplėtė į visas gyvenimo sferas.

Vp

Labai patogu ligoniniu ir kitų istaigų para zitams naikinti ligonius neprileidziant artimųjų,genocidas totalus,brudai tie baltais ir ne tik chalatais!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS