SAM kanclerė: švietimo atnaujinimas priklausys nuo to, kaip noriai vakcinuosis ši grupė | Diena.lt

SAM KANCLERĖ: ŠVIETIMO ATNAUJINIMAS PRIKLAUSYS NUO TO, KAIP NORIAI VAKCINUOSIS ŠI GRUPĖ

Švietimo sektoriaus darbuotojai įtraukti į aukštus prioritetus siekiant kuo anksčiau atverti švietimo įstaigas, tačiau kada tai įvyks, priklausys nuo imunizacijos lygio, sako Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerė Jurgita Grebenkovienė.

„Vyriausybė turės apsispręsti, kada bus ta diena, kada bus grąžinamas ugdymas ir ar visas ugdymas bus grąžinamas į kontaktines pamokas, paskaitas, ar etapais ir, matyt, tai labiausiai priklausys nuo to, koks bus imunizacijos lygis: kokį procentą pasiskiepijimų turėsime“, – BNS sakė kanclerė.

„Jeigu matysime, kad pasiskiepijo 5 ar 10 procentų, klausimas, ar tai yra pakankamas imunizacijos lygis, kad galėtume saugiai grįžti į kontaktinį ugdymą“, – pridūrė ji.

Pasak SAM kanclerės, planuojama švietimo sektoriaus darbuotojams panaudoti „AstraZeneca“ vakciną, kurios kai kurios savivaldybės yra sukaupusios daugiau. Dėl to, nors ministerija anksčiau priėmė sprendimą perskirstyti šias vakcinas iš sunkiau ja skiepijančių savivaldybių, tai kol kas nedaroma, kad jos turėtų pakankamą vakcinos likutį.

„Švietimo, mokslo ir sporto ministerija organizuoja, planuoja daryti tam tikrą akciją, kad kuo greičiau suskiepytų ugdymą per kuo trumpesnį laikotarpį. Siekiama neišvežti „AstraZeneca“ ir palikti šiose savivaldybėse, kad turėtų ugdymui pakankamai šių vakcinų“, – sakė J. Grebenkovienė.

Švietimo sektoriaus darbuotojai, tarp jų – dėstytojai, įvairias paslaugas švietimo įstaigose teikiantys darbuotojai – yra vakcinuojami aukštesniu prioritetu nei dalis šiuo metu kontaktinį darbą atliekančių žmonių, pavyzdžiui, pareigūnų. Pasak J. Gebenkovienės, taip apsispręsta būtent tam, kad būtų greičiau galima atverti ugdymo įstaigas, įvertinus neigiamą nuotolinio mokymosi įtaką psichikai ir mokymosi kokybei.

Kovo viduryje Vyriausybė leido kontaktinį pradinukų ugdymą atnaujinti 45-iose savivaldybėse, dvyliktokams leista teikti gyvas konsultacijas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pedagoge

uzsirasiau valcinuotis, mano eile ateis rudeni. Faizeriu

Pilietis

Greitai turėsime dar vieną debilu kartą nuo karantino.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS