A. Veryga: ligoninėse – 116 koronavirusu užsikrėtusių pacientų, penkių būklė sunki | Diena.lt

A. VERYGA: LIGONINĖSE – 116 KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTUSIŲ PACIENTŲ, PENKIŲ BŪKLĖ SUNKI

Lietuvos igoninėse šiuo metu guli 116 pacientų, kuriems diagnozuotas koronavirusas, penkių iš jų būklė sunki, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veyga.

„Stacionare yra 116 pacientų, keturi – reanimacijoje su deguonimi, dar vienas yra sudėtingesnis atvejis, su plaučių ventiliacija“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Anot jo, dar 29 asmenys gydomi ligoninėse yra lengvesnės būklės, bet taip pat su deguonies aparatais.

Iš viso Lietuvoje nustatyti 484 COVID-19 atvejai, septyni asmenys mirė. Koronavirusas nustatytas 51 medikui, 276 medikai izoliuoti.

Kaip jau buvo rašyta, Lietuvoje pirmadienį nustatyti dar 24 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai, bendras skaičius išaugo iki 484.

Iš viso šalyje atliktas 9891 tyrimas, per sekmadienį – 1467.

Sekmadienį ministerija pranešė, kad dėl koronaviruso nuo šiol galės būti tiriami visi, kam pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai. 

Lietuvoje mirė septyni koronavirusu užsikrėtę žmonės, vienas – pasveiko.

PILDOMA.

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

ALGIS

KOKIE PENKI , PER TV IR RADIJĄ PASKELBTA , KAD SUNKIŲ YRA 27 , VERYGA , KAIP VISUOMET YRA V E R Y G A , NIEKO NEŽINO , NIEKO NEMOKA .

Nekonkretu

Labai skurdi ir nekonkreti informacija, nežinome kiek iš bendro užsikrėtusiųjų skaičiaus yra moterų ir vyrų, kokio amžiaus grupei jie priklauso. Visose šalyse yra skelbiama konkreti informacija nurodomos net amžiaus grupės. Mums, senjorams reikia žinoti, kiek yra užsikrėtusių rizikos amžiaus žmonių. Veryga nepasako ar tarp 491 užsikrėtusiųjų jau yra vietinių atvejų. Užtenka slėpti informaciją nuo visuomenės, tai yra viešas interesas ir neliečia konkretaus asmens.

Tadas blinda

kas kaltas negebantis organizuot visko , nuo sausio mėnesio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS