Ministras: didelės rizikos savivaldybėse bus testuojama daugiau medikų | Diena.lt

MINISTRAS: DIDELĖS RIZIKOS SAVIVALDYBĖSE BUS TESTUOJAMA DAUGIAU MEDIKŲ

Plintant koronavirusui (COVID-19) didelės rizikos savivaldybėse bus testuojama daugiau medikų ir socialinės globos įstaigų darbuotojų – iki 50 proc., nurodė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Nuo šiandien atnaujinta profilaktinių tyrimų tvarka, bus testuojami ir gydymo įstaigose praktiką atliekantys studentai, taip pat plečiamos tyrimo apimtys sveikatos priežiūros įtaigose. Didelės rizikos savivaldybėse bus testuojama daugiau gydymo įstaigų ir socialinės globos įstaigų darbuotojų“, – pirmadienį paskelbė A. Veryga.

„Anksčiau tas procentas buvo nuo 15 iki 20 proc., dabar jis yra padidintas iki 40–50 proc., tai reiškia, kad tiesiog intensyviau bus testuojami ir tikrinami ten dirbantys darbuotojai“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė ministras.

Anot jo, testavimas šią savaitę bus aktyviau vykdomas 17-oje savivaldybių, kurios įtrauktos į didelės rizikos sąrašą.

„Tarp labiausiai paveiktų savivaldybių, kur sergamumo rodiklis buvo pats didžiausias, yra Raseinių rajono ir Radviliškio rajono savivaldybės, ten skaičiai yra patys didžiausi, taip pat galima paminėti Šiaulių miesto ir rajono savivaldybes, Ukmergės, Kelmės rajono, Vilniaus miesto, Jurbarko savivaldybes, kur sergamumo rodikliai nemaži“, – sakė A. Veryga.

Konferencijos vaizdo įrašas:


Kaip jau buvo skelbta, per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 105 nauji koronaviruso atvejai, vienas žmogus mirė. Iš 105 naujų koronaviruso atvejų 44 registruoti Kauno apskrityje, beveik trečdalis jų – susiję su ligos protrūkiu Raseiniuose.

Be to, Vilniuje, Santaros klinikose, patvirtintas mirties atvejis nuo koronaviruso. NVSC duomenimis, mirusysis priklausė rizikos grupei dėl amžiaus (60–70 metų grupė).

Bendras susirgimų skaičius šalyje siekia 4490, koronaviruso infekcija tebeserga 2051 asmuo, 2327 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 92 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 19 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 22 tūkst. 147 asmenys.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 266 įvežtiniai atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Y

Plikis melagis nėra tos koronos plikis serga

vargšai medikai

verygai reikia ištratinti prisipirktus testus ?

:)

Artėja rinkimai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS