SAM piktinasi „pokštu“: Raseinių rajono meras skelbė apie į Lietuvą įsileidžiamą „Sputnik V“ vakciną | Diena.lt

SAM PIKTINASI „POKŠTU“: RASEINIŲ RAJONO MERAS SKELBĖ APIE Į LIETUVĄ ĮSILEIDŽIAMĄ „SPUTNIK V“ VAKCINĄ

  • 16

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) išplatino pranešimą, kuriame neigia balandžio 1-osios „pokštą“ apie galimybę nuo koronaviruso Lietuvoje pasiskiepyti „Sputnik V“ vakcina.

Ministerijos atstovai kreipėsi į žiniasklaidos atstovus su prašymu paneigti viešoje erdvėje plintantį „pokštą“.

„Prašome jūsų geranoriškos ir profesionalios pagalbos: gal galėtumėte prisidėti kuo greičiau paneigiant Balandžio 1-osios „pokštą“, susijusį su neva atsiradusia galimybe pasiskiepyti vakcina „Sputnik V“ Lietuvoje“, – rašoma SAM pranešime.

„Taip pat kviečiame pasikalbėti ir su tais, kurie paleido tokį gandą, kokių paskatų vedini jie ryžosi „juokauti“ tokiu sudėtingu ir jautriu laikotarpiu“, – nurodo SAM atstovai.

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis savo feisbuko paskyroje ketvirtadienį pasidalijo įrašu, skelbiančiu apie tai, kad Lietuva neva įsileidžia rusišką „Sputnik V“ vakciną, o raseiniškiai ja neva galės pasiskiepyti patys pirmieji.

Meras teiravosi, kokia gyventojų nuomonė dėl galimybės skiepytis būtent šia vakcina.

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su meru jis teigė nesigailintis tokio savo pokšto. „Kodėl turiu gailėtis?“ – klausė vadovas. Išgirdęs, kad toks bandymas pajuokauti visuomenėje įneš dar daugiau sumaišties dėl vakcinacijos ir koronaviruso valdymo, jis sakė, kad tegul ministerija pati kelia mažiau sumaišties.

Šiandienai savivaldybė buvo surinkusi ir suregistravusi net 500 žmonių, priklausančių prioritetinėms grupėms, sutikusių skiepytis „Vaxzevria“ (buvusi „AntraZeneca“ vakcina, – aut. past.). Bet savivaldybę pasiekė SAM pranešimas, kad Raseinių rajonui žadėtos vakcinos bus pristatytos rytoj, o gal ir dar vėliau.

„Tai dėl ko didesnė sumaištis, kaip jūs galvojate? Balandžio 1-osios pokštas ar realūs vakcinavimo skaičiai. Realių problemų SAM nesprendžia. Kaip mums reaguoti?“ – emocingai kalbėjo A. Bautnorius.

Portalo žurnalistai pasidomėjo, ar meras nemano, kad gyventojai, paskatinti jo įrašo, specialistus užvers klausimais dėl rusiškos vakcinos. „Tegul klausia, viskas tvarkoj. Šiandien dienai SAM reikėtų ne merų postus skaityti, o pasirūpinti tinkamu vakcinų tiekimo užtikrinimu. Kad būtų galima kaip įmanoma greičiau suvakcinuoti visus norinčius, nes mes turime norinčių vakcinuotis. Turime ką vakcinuoti nepopuliaria vakcina, ir jos mes net negauname“, – piktinosi meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

PASIRODO NUO SPUTNIKO ŠVIESOS BROILERĮ IR KUMELĘ IŠBĖRĖ

.

Meras konservatorius pasirodo :)

Meras konservatorius :) čia Gabriuką savo erzina, kuris paranojiškas Sputnikuiiiiiii

Anonimas

Oi oi oi kaip lianzbybos išsigando rusiškos vakcinos. Kokia tryda prasidėjo...šaunuolis meras, gerai pasišaipė iš durnių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS