SAM planuoja informacinę kampaniją apie skiepus nuo COVID-19 | Diena.lt

SAM PLANUOJA INFORMACINĘ KAMPANIJĄ APIE SKIEPUS NUO COVID-19

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) planuoja vykdyti informacinę kampaniją apie skiepus nuo COVID-19.

„Suprantame, kad žmonėms kyla įvairių baimių, neramumų ir tikrai turime visi patikinti žmones dėl vakcinos saugumo, nuraminti, kad tam tikri šalutiniai poveikiai, jeigu jie ir atsiranda, tai yra absoliučiai normalu ir lygiai taip pat suteikti bendrą informaciją, kada priklauso vakcinuotis, kur tai daryti, kaip tai sužinoti“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė SAM viceministrė Živilė Simonaitytė.

Pasak jos, ši kampanija bus vykdoma atsižvelgiant į tuo metu vakcinuojamas grupes, vykdant priemones, kurios galėtų būti paveikiausios konkretaus amžiaus žmonėms.

„Vienas pagrindinių dalykų, kaip mes planuojame dėlioti kampaniją, tai yra vadinamasis mūsų vakcinavimo grafikas ar planas. Kai mes matome pagal vakcinų gaunamus grafikus, kada kokios grupės vakcinavimas artėja, tai būtent informacijos srautas ir nukreipimas tai grupei, nes tai, kas galbūt aktualu dabartinei grupei, kas yra vyresni asmenys, jiems aktuali vienokia informacija, vėliau jaunesniems žmonėms, kitoms grupės tikrai yra aktuali kita informacija“, – sakė ji.

Ministerija penktadienį pristatė visuomenės nuomonės apklausą, kurią atliko rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Spinter tyrimai“. Jos metu buvo siekiama išsiaiškinti ne tik tai, kokia dalis visuomenės yra nusiteikusi vakcinuotis, bet ir kokie dalykai žmonėms kelia daugiausiai nerimo, kokie mitai gajūs tarp žmonių.

Pasak Ž. Simonaitytės, ministerija jau yra parengusi informavimo kampaniją, tačiau ši apklausa padės ją pakoreguoti, kad numatytos priemonės būtų tikslingesnės ir geriau atlieptų visuomenės poreikius.

Šios apklausos duomenimis, į klausimą „Ar Jūs nusiteikęs(-usi) skiepytis Europos sąjungoje patvirtinta vakcina nuo COVID-19, kai turėsite tokią galimybę?“ iš 1015 respondentų „tikrai taip“ atsakė 41 procentas, „greičiau taip“ – 23 procentai.

Neapsisprendę teigė esantys 16 procentų, „greičiau ne“ ir „ne“ atsakė po 10 proc. respondentų.

„Mūsų pagrindinis tikslas, (...) kad tie, kurie dabar sako „greičiau taip“, taptų „tikrai taip“, tie, kurie yra neapsisprendę, pasislinktų bent jau arčiau „greičiau taip“ ir tie, kurie sako „greičiau ne“, mes jiems dar padėtume sukelti abejones“, – sakė viceministrė.

Statistikos departamento duomenimis, pirmąja vakcinos doze šiuo metu paskiepyta 113 tūkst. 208 žmonės, abiem dozėmis – 63 tūkst. 281.

Šiuo metu skiepijami asmenys, priklausantys prioritetinėms grupėms, tarp jų – vyriausio amžiaus gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Hm

Turbūt realus apklausos duomenys buvo tokie, kad nelabai kas išreiškė norą skiepytis eksperimentinėmis vakcinomis, t.y. dalyvauti bandymuose. Tai dabar paleis reklamine kompanija...

Niekas

nesiskiepija eksperimentinė vakcina, tai darys kampanijas reklamos. Dieve, kaip blogai, kad nesiseka įtikti eurosajuzui. Nieko neperprogramuosit protingų žmonių į kvailius. Nepavyks. Taip,kad apsiraminkit ir tiek

Ricius

Ir vėl plaus pinigus. Ir smegenis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS